Millores necessàries

Les inversions anunciades -que esperem es compleixin, governi qui governi el país- repercutiran en una millor atenció en el pacient

13 d'abril de 2024

La direcció de l’Hospital Universitari d’Igualada, que compleix un any en el càrrec, ha presentat unes molt bones xifres econòmiques resultat de la seva gestió durant el 2023, i, al mateix temps, un paquet d’inversions de 18 milions d’euros per als propers cinc anys. Una molt bona notícia.

Certament, la situació en el primer centre sanitari de la nostra comarca -i de municipis d’altres properes- no convidava precisament a tenir bones sensacions. Llargues llistes d’espera, unes urgències caòtiques, manca de professionals d’algunes especialitats i una certa incomoditat dels usuaris en alguns serveis quotidians no ajudaven.

Una de les millores ostensibles que s’han assolit és la reducció de llistes d’espera en proves de diagnòstic d’imatge, com les ressonàncies magnètiques, que es fan fins i tot en plena matinada i els caps de setmana. Òbviament, això requereix d’un esforç addicional als pacients, i també tensiona la plantilla. En qualsevol cas, la gairebé infinita llista s’ha reduït de manera espectacular, i això és el més important. L’aplicació d’habitacions individuals a les mares també és un pas endavant, i cal celebrar-lo, com també el nou tractament a l’hospital d’Immunoteràpia contra el càncer. Són alguns dels fruits de les noves decisions que s’han pres en el centre sanitari, i, pel que ens diuen, en vindran més. La nova reorganització interna, més democràtica i confiada en el talent dels professionals, hi té molt a veure.

Les inversions anunciades -que esperem es compleixin, governi qui governi el país- repercutiran en una millor atenció en el pacient, especialment en l’àmbit ginecològic, amb un nou Bloc Osbtètric, i amb una nova àrea d’Urgències, en moltes ocasions motiu de crítiques més o menys infundades.

Esperem també que les esmentades inversions -clau també perquè, molt aviat, l’Hospital aculli estudiants de Medicina de tercer curs fins a final de carrera- incloguin aparells de tecnologia avançada. Això culminaria una necessitat de molts anys.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta