20 de febrer de 2019

La Residència Pare Vilaseca licita les obres d’ampliació i reforma

Aquest dimecres, 20 de febrer, l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat les obres d’ampliació i reforma de la Residència Pare Vilaseca, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). L’acte també ha comptat amb la presència de Maria Faus, Directora de Banca d’Institucions de CaixaBank, de Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i de Salvador Balcells, arquitecte que ha redactat el projecte i que dirigirà les obres.

El projecte consta de vàries fases. La primera fase, amb un pressupost de 500.000 euros, va consistir en la construcció de la Sala Teresa Mimó, una nova sala d’actes polivalent de 243 m2 que va entrar en funcionament el desembre de 2017 i que permet disposar de molt més espai que la sala d’actes anterior, de 100 m2, que era massa petita per acollir activitats com concerts, tallers, sessions de cinema o poesia, recepcions, xerrades, celebracions litúrgiques o sessions formatives.

La segona fase, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, consisteix en la reforma i ampliació de la planta lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria, la creació de 3 noves habitacions dobles a l’antiga sala d’actes i la creació d’una sala per familiars i d’una sala d’estimulació cognitiva a la planta verda. Les obres tenen un pressupost de 2.129.000 euros i es va iniciar la seva licitació el passat dia 13 de febrer. A l’import de l’obra cal sumar una inversió addicional de prop de 500.000€ en concepte d’equipament, mobiliari i honoraris dels tècnics que han redactat el projecte i dels que faran la direcció d’obra.

Per finançar el global de les dues fases s’ha comptat amb un ajut de 230.000€ de la Diputació de Barcelona i ajuts concedits per la Fundació Bancària ”la Caixa” que en els exercicis 2016, 2017 i 2018 han sumat 675.000€. Aquests ajuts s’han complementat amb préstecs a llarg termini de CaixaBank i de l’Institut Català de Finances signats recentment per import total de 2,2 milions d’euros.

Pel futur queda pendent una tercera fase, que és la creació d’un nou edifici d’oficines per acollir els serveis centrals de CSSI, projecte que ja ha estat redactat i que per ara no s’executarà, i la reforma de la planta groga de la residència.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: