La Diputació destina més de mig milió d’euros a l’Anoia en la posada en marxa el Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social

143

La Diputació de Barcelona va aprovar aquest dijous la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho va fer amb l’aprovació del programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros i a través dels quals es destinen 578.789,25 euros als municipis de l’Anoia, amb l’objectiu que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència.

Aquest recursos se sumen als 15 milions més que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències. Aquests dos programes constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant de 30 milions d’euros del conjunt del 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, té per objectiu reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

Per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb l’aprovació d’aquest programa s’ofereix “solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis”, com s’ha “estat fent des del moment zero”. Assegura, a més, que “és essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere”.