L’acord d’Esquerra amb el govern espanyol inclou una solució pels treballadors de fora de la Conca afectats pel tancament perimetral

187
ACN – Els diputats d’ERC s’abstindran a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma, que es votarà aquest dimecres, després d’arribar a un acord amb el govern espanyol. I en aquest acord es posarà solució als treballadors de fora de la Conca d’Òdena que van quedar afectats pel tancament perimetral. Segons el text de l’acord, s’impulsaran els canvis normatius necessaris perquè en la disposició addicional 21a del decret 11/2020 de 31 de març s’estengui, en termes similars, als treballadors per compte aliè residents fora del territori confinat però que treballen dins d’aquest territori. Segons expliquen des d’ERC aquesta prestació serà equivalent als que viuen a la zona, que ja va ser reconeguda com a baixa laboral.
Per altra banda, segons l’acord, quan les unitats territorials de referència arribin a la fase 3 del pla de desescalada seran les comunitats autònomes les autoritats competents delegades per decidir i executar les mesures pertinents, amb excepció a les mesures de llibertat de circulació, i proposaran elles mateixes al Ministeri de Sanitat la superació de fase. A més, el pacte contempla que un cop s’arribi a acord sobre el pla de recuperació europeu el govern espanyol “impulsi mecanismes per a la participació de les comunitats” per la gestió de fons. A més, assenyalen que hi ha la “voluntat” aquesta pròrroga, de 15 dies, sigui la darrera que es vota.