2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Jaume Gabriel (Indi’s folls): “El 14 d’abril, la X Gran Follada” serà una gran festa”
J

Publicitat

Fa 27 anys, un grup d’amics va crear Indi’s Folls, un equip de futbol sala que amb el temps es va anar fent un lloc a Igualada, sobretot pel caràcter extravertit i implicat dels seus membres. Un d’ells és Jaume Gabriel, que sempre n’ha estat la cara més visible. El grup està feliç perquè el proper 14 d’abril es compliran 10 anys de “la Gran Follada”, una cita esportiva i divertida que és esperada per molta gent.

Arribar al desè aniversari de “la Gran Follada” deu ser tota una festa, per a la gent d’Indi’s Folls…
Sí que ho és, però arribar als 27 d’Indi’s Folls encara ho és més. En gairebé tres dècades han passat moltes coses, és molt temps. És veritat que també ens hem fet un lloc en el món dels “runners”, amb “la Gran Follada”, però ja des de l’inici el que volíem és que fos un diferent, per això en el mateix lema ja diem que és una “cursa folla, divertida i diferent”. Si fos una carrera com tantes altres, el primer any no haguéssim tingut l’èxit que ja vam tenir. La gent se la va fer seva des del primer moment i ha anat quallant.

Per als Indi’s Folls ja deu haver passat la nova generació. Continuen, els vostres fills?
Sí, i tant. Els Indi’s en veritat és un equip de futbol sala, que des de fa un parell d’anys, quan en vam complir 25 de l’entitat, ja juguen amb nosaltres els nostres fills de 18 i 19 anys. Tots, i fins i tot els més petits, són voluntaris de “la Gran Follada”. El futbol sala segur que continuarà, el que no està tan clar és que segueixi la cursa.

Caram! És curiós que intuïu ja que una cosa continuarà i l’altra potser no.
Sí, però la joventut d’avui dia és diferent. El futbol sala els motiva molt, però la cursa porta molta feina i temps, has de començar a organitzar-la cap al mes d’octubre, s’han de buscar parocinadors, subvencions, corredors… Fer tots els cartells de publicitat, la promoció.. es fa un muntanya. No sabem si hi haurà una onzena edició. Quan s’acabi aquesta, pararem, i pensarem què fer.

I vosaltres, com us vau atrevir a fer això, si estàveu també tan còmodes jugant només a futbol sala?
Els Indi’s ja vam organitzar les 24 hores de futbol sala a Igualada, que no s’havien fet mai. En vam fer 16 edicions, i a la darrera vam veure que aquesta modalitat se n’anava avall. El futbol 7, per exemple, començava a estar molt de moda. En aquells temps començava a córrer, també amb la parella, i en una trobada amb tota la colla va sortir la possibilitat d’organitzar una cursa. Després van sorgir els detalls, com fer-la per parelles, amb una corda, obstacles… El nom va sorgir del propi nom de l’entitat. Som els “Indi’s Folls”, doncs “la Gran Follada”. Evidentment, el nom té truco. Sabíem que amb aquest nom vindria molta gent.

Va tenir tan èxit que fins i tot algun hiperventilat es va pensar que això era una altra cosa.
Sí, l’exconseller Miró i Ardèvol. Va passar perquè la revista Adolescents.cat va explicar la nostra cursa, i ell va entendre que no podia ser que anunciessin això rebent subvencions públiques… A més, va dir que la cursa es feia per parelles, que “s’ho muntaven” entre elles… En fi. Bé, gràcies a aquest senyor, es va fer molta publicitat. Fantàstic.

En ocasió del desè aniversari, fareu alguna cosa especial?
Cada any intentem vestir la cursa amb alguna història. L’any passat va ser una cursa “terrorífica”, i en aquesta ocasió hi hem posat la “X”, de deu en números romans, però també perquè aquest any, a més de fer la cursa gran i petita, fem també la cursa “eXtreme”, el doble de llarga i amb un circuit molt més agressiu. El vídeo de presentació es va fer en record també a la sèrie “Expediente X”, de manera que els membres del grup desapareixíem i apareixíem en diferents espais de la ciutat. Ja veus, ho vestim tot de festa, nosaltres.

La cursa és del menys, vaja.
La cursa és un més a més, tot i que hi ha qui ve a guanyar, amb esperit competitiu. Aquest any és possible que vingui a córrer el Roger Roca. També tenim un correu de la Núria Picas, que diu que li agradaria venir, i presentar també el seu segon llibre. Tot això són al·licients per a nosaltres, però els més grans són els dels corredors que no han vingut mai i s’apunten. L’any passat, dos germans, un d’aquí i un que viu a Madrid, van participar junts. Hi ha un munt d’anècdotes així.

Heu estat sempre implicats amb l’independentisme. La vostra samarreta amb l’Estelada es buscava per tot arreu.
Quan vam fer la samarreta fa 10 anys, la fèiem servir de manera festiva, quan anàvem a la Diada, per exemple. Avui no la fem servir tant, perquè et trobes fàcilment algú que t’ho tira en cara. Abans això no passava. De tota manera, nosaltres som així. L’any passat la cursa va coincidir amb una manifestació a Barcelona i vam posar un cartell de “Llibertat presos polítics”. Vam tenir sis baixes. Bé, no ens amaguem de com som.

Algú us ha copiat la idea?
No. A Montbui es va intentar la Duotrail, que era una cursa per parelles, però el concepte era diferent. Però no ens consta res igual a tot el país.

Vindrà aquest any molta gent?
De moment estem al 75% en totes tres curses. És potser l’any que el ritme va més lent, però és que hi ha moltes curses, a tot arreu. I costa que la gent repeteixi. S’ha de promocionar molt per les xarxes, abans era molt fàcil per Facebook, però ara està de moda Instagram. Apunteu-vos a indisfolls.cat/la-gran-follada/ i reserveu-vos el 14 d’abril!

Jordi Puiggròs

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies