9.5 C
Igualada
Diumenge, 10 desembre 2023

Un article de

Ja hi ha el projecte d’eixamplament del pont de la BV-1005 a Veciana
J

Publicitat

La Diputació de Barcelona ha redactat el projecte d’ampliació del pont sobre la riera de Veciana al PK 2,4 de la carretera BV-1005, dins el terme municipal de Veciana. El projecte, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, té per finalitat millorar la seguretat viària d’aquesta infraestructura amb l’eixamplament de la plataforma i substituir els merlets actuals per uns nous sistemes de contenció que proporcionin una circulació segura i a l’hora respectin el caràcter patrimonial del vell pont de pedra.

El pont va ser construït a l’any 1908, i al 1939, durant la Guerra Civil, el seu únic arc va ser volat. L’any 1941 es van acabar les obres de reparació i des de llavors no s’hi han fet actuacions importants. El problema actual és que el tram d’actuació, amb una longitud de 65 metres,  és estret i està situat a la sortida d’una corba. Així mateix, els merlets de pedra que fan la funció de contenció de vehicles han quedat desfasats respecte a les normatives actuals, pel que s’ha vist la necessitat de millorar la seva seguretat.

El sistema constructiu s’ha estudiat per tal de reduir al mínim el temps durant el qual la carretera haurà de romandre tallada durant l’execució de les obres. L’actuació té un pressupost de licitació de l’obra és de 323.276 euros i un termini d’execució de sis mesos.

Les principals actuacions són l’ampliació de la plataforma del pont de pedra actual a través de la instal·lació d’unes estructures en voladís per tal d’encabir-hi una secció de 5,5  6,5 metres d’amplada i la instal·lació de nous sistemes de contenció de vehicles sobre el pont i els accessos, que s’integrin visualment millor i proporcionin una seguretat adequada. L’actuació també inclou la reparació de les degradacions que al llarg dels anys ha patit la fàbrica de pedra del pont existent, amb l’objectiu de netejar-lo d’elements externs, eliminar les alteracions superficials i reparar els junts que han patit erosions.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies