Els sindicats convoquen aquest dissabte una manifestació per demanar un acord pel “rescat dels treballadors”

120

Jordi Puiggròs

Els sindicats majoritaris CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya i USOC, conjuntament amb entitats socials del nostre país, han convocat mobilitzacions arreu de Catalunya per demà dissabte, 27 de juny, amb el lema “Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris”. Una d’aquestes manifestacions serà a Igualada. En concret, a la capital de l’Anoia la manifestació començarà al Mercat de la Masuca, a la confluència dels carrers de Vic i Marcel·lí Champagnat, a les 12 del migdia.

Manifestació dels treballadors de Biosca, Torradas i Vivesa, l’any 2009. Feia molts anys que no es feia a Igualada una mobilització relacionada només amb la crisi laboral i econòmica. / ARXIU

La convocatòria està adreçada a sindicats, treballadors i treballadores d’empreses en situació de conflicte, formacions polítiques progressistes, entitats socials, associacions, la gent de la cultura i a la ciutadania en general. És la primera manifestació a Igualada en molts anys de caire exclusivament econòmic i directament relacionada amb la crisi laboral.
Aquesta convocatòria a Igualada “comptarà amb les intervencions de representants dels treballadors dels nostres sectors privats i públics de l’Anoia, que faran sentir la seva veu per a demanar mesures urgents de promoció econòmica d’una comarca que se situa a la cua dins la nostra demarcació pel que fa a les xifres d’atur i renda disponible”, expliquen els sindicats convocants. Finalment, es llegirà un manifest provinent del personal sanitari.

Els representants de CCOO i UGT de l’Anoia tancaran l’acte destacant que el moviment sindical de la comarca en la gestió del final de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia “reclama un gran pacte per un nou model social i econòmic, on les persones estiguin al centre de les decisions, que vetlli per la qualitat de la nostra democràcia i que faci que ningú quedi enrere”.

Cal esmentar que la convocatòria es farà amb les mesures de seguretat sanitària convenients.