Els pressupostos d’Igualada s’aprovaran amb el vot favorable d’Igualada Som-hi

37

Després de diverses setmanes de negociacions, Igualada Som-hi ha aconseguit que el govern de Junts per Igualada incorpori una quantitat important de polítiques d’esquerres al pressupost per a l’any 2020 que es votarà dimarts de la setmana que ve i que tot sembla indicar que tindrà el vot a favor del grup format per PSC, Comuns i Igualada Som-hi. El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha posat en valor que “quan la política és sinònim de problemes i bloqueig, a Igualada és sinònim de solucions i de capacitat d’influir per a donar un millor servei als ciutadans i ciutadanes. Ja vam dir que veníem a fer política i no a estar en política. I això és el que hem fet, aprofitar l’ocasió per aplicar polítiques del nostre model de ciutat”.

El govern de la ciutat reactivarà la promotora municipal d’habitatge PIMHA i iniciarà la construcció d’entre 10 i 15 pisos públics per a col·lectius amb dificultats per accedir a una vivenda. Igualada Som-hi també ha aconseguit que el govern creï la quarta escola bressol municipal amb més de 50 places de 0 a 3 anys que s’ubicaria al carrer de Sant Carles, on ara hi ha l’escola bressol de l’Ateneu. També es farà una aposta contundent perquè els equipaments municipals siguin autosuficients amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a cada un d’ells.

D’altra banda, també es consensuaran amb les associacions de veïns diverses intervencions als barris al llarg de l’any dins el pla “Barris de primera” que Igualada Som-hi portava al seu programa electoral. Pel que fa al servei d’aigua, el grup format per socialistes, comuns i Igualada Oberta ha aconseguit el compromís pressupostari del govern per a crear durant el proper any el Servei Municipal de l’Aigua que és el primer pas indispensable per a desbloquejar aquest tema i decidir com es presta aquest servei.

Jordi Cuadras destaca que “gràcies al treball de tots els regidors del nostre grup i de voler aprofitar la minoria del govern per a condicionar-lo, podem afirmar que per primer cop en 8 anys Igualada tornarà a crear habitatge públic. Per primer cop en 8 anys Igualada tornarà a crear places d’escola bressol públiques. Per primer cop en 8 anys Igualada farà una aposta contundent per l’energia sostenible i la lluita contra el canvi climàtic. Per primer cop en 8 anys un govern conservador farà polítiques d’esquerres i progressistes gràcies a la nostra pressió i a les nostres ganes de condicionar l’acció de govern des de l’oposició. I això és el que hem fet i aconseguit. Hem maximitzat els nostres vots i els nostres regidors per a condicionar l’acció de govern i ser útils a la ciutadania”.

En global, Igualada Som-hi condicionarà fins a un 25% del pressupost de l’Ajuntament en inversions per al proper any tot arribant a la xifra del milió d’euros. Jordi Cuadras afirma que “amb aquestes mesures llencem un missatge molt clar de que a Igualada li calen polítiques d’esquerres i progressistes i que nosaltres sempre estarem defensant-les. Ara ho fem des de l’oposició però també ho farem el dia que governem”.

Com en tot procés de negociació, Igualada Som-hi reconeix que hi ha aspectes que la formació ha lluitat fins al final perquè poguessin ser incorporats al pressupost: “la tarifació social per accedir a les escoles bressol i les sancions als pisos buits són dos aspectes que no hem pogut aconseguir i que seguirem reclamant i treballant per aconseguir-los el més aviat possible”. Cuadras afegeix que “som inconformistes però estem contents d’haver tingut la capacitat negociadora i haver aconseguit totes aquestes mesures actuant de manera conseqüent en base el nostre programa i pensant en que hi haurà ciutadanes i ciutadans d’Igualada que podran tenir una millor qualitat de vida a través de les mesures que hem incorporat al Pressupost”.