ERC Igualada estén la mà al govern i votarà a favor dels pressupostos si es rebaixa l’IBI

94

Esquerra Igualada torna a estendre la mà al govern municipal d’Igualada per donar el seu vot favorable en els pressupostos municipals. Després d’haver enviat una sèrie de propostes al govern per negociar-los, els republicans recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya, amb l’IBI més car del país. Aquesta situació la volem revertir i per això hem proposat una rebaixa de l’impost sobre béns i immobles al govern municipal, calen uns impostos més progressius”. Els igualadins paguen, de mitjana, 633€ per rebut d’IBI, una xifra molt superior a la d’altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vic (343€), Vilafranca del Penedès (385€), Tortosa (318€), Figueres (475€) o Olot (373€), entre d’altres. Des d’ERC també han proposat incrementar les inversions a les escoles, augmentar l’IBI rehabilitar pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també d’una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran. Alhora consideren que cal retallar despeses “poc necessàries” com per exemple “propaganda i publicitat”.

Segons Enric Conill aquesta demanada és una qüestió de “justícia” ja que els ciutadans de ciutats similars a Igualada paguen uns impostos “molt més baixos” i tenen “els mateixos o més serveis” i per tant considera “imprescindible que després d’anys d’esforços dels igualadins pagant els impostos més cars de Catalunya, ara toca ajustar-nos a la mitjana catalana i fer-los més justos per tal que qui tingui més pagui més i qui tingui menys pagui menys”.

Esquerra segueix negociant amb el govern i creu que “l’entesa és possible i només depèn de la voluntat de les dues parts” i afegeix que “nosaltres ja hem dit per activa i per passiva que volem aprovar aquests pressupostos però això ha d’anar lligat a una sèrie d’actuacions que millorin la vida de les famílies igualadines”. En aquest sentit ERC “ha fet arribar diverses propostes al govern” i entén que “la negociació consisteix en acordar i consensuar, estem disposats a negociar tot el que hem proposat al govern i buscar els denominadors comuns per tal de millorar les condicions de vida dels igualadins i igualadines” alhora que “perquè el pacte sigui possible cal que el govern municipal estigui disposat a parlar de tot”.

Caldrà veure ara la resposta del govern de Junts per Catalunya, que ja ha aconseguit els vots necessaris per aprovar-los després que Igualada Som-hi confirmés que el proper dimarts hi votarà a favor.