El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca.
Una quarta edició del Festival Naturveg que va poder comptar amb alguns dels influencers, dietistes i cuiners més importants de Catalunya dins del veganisme: Míriam Fabà, Miquel Cuenca (el Vegano Marrano) i Sandra Galvé, que van oferir al públic assistent els seus shows de cuina vegana i 100% vegetariana. També ho van fer les cuineres Eva Oliva i Rosana Fascini, del Restaurant Cor Verd, mentre els assistents esmorzaven hamburgueses i salsitxes veganes gentilesa de Zyrcular Foods.
Les Gralles del Mal Llamp i els Konkatrons van animar la jornada per la zona de fira, mentre Olga Marsal i Georgina Miret explicaven als més menuts la història d’en Teo, amb música d’Albert Solé.
La moda i l’automoció veganes també hi van tenir el seu espai. La marca Omnea Art, de les igualadines Amalia i Leila, va presentar les seves creacions al seu estand de la fira, i Francesc Pua, del concessionari Servisimó, va fer una xerrada sobre la implantació del veganisme i les noves fonts d’energia verda en la indústria automobilística.
Les caminades Nordic Walking van complimentar l’apartat esportiu, amb avituallament del Cor Verd i barretes energètiques d’Opcinatura. La posterior xerrada de l’ultramaratonià i activista Albert Peláez, convidat per l’Editorial Diversa, va intentar trencar tòpics sobre el veganisme i l’esport d’èlit.
Tanmateix, l’amenaça de pluja va obligar a suspendre les xerrades d’Óscar L. Sánchez, autor de Diario de un Activista (vegano), i dels responsables del refugi d’animals domèstics, salvatges i de granja el Cau del Bosch, del Bages, així com el concert dels Blackstar Cover Band. Les Pastes de la Iaia va improvisar un concert en acústic per tancar el festival.
El Festival Naturveg està organitzat per l’Associació Nou Centre Igualada, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Altres col·laboradors del festival han estat Zyrcular Foods, Naciendo Vegana, Heüra Foods, Editorial Diversa, UECAnoia, Restaurant Cor Verd i Opcinatura.