26.2 C
Igualada
Dimarts, 26 setembre 2023

Un article de

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer
Ò

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre “Quan jo era noi” d’Alexandre de Riquer, que recentment ha publicat Edicions l’Albí. El llibre, el primer que va escriure l’artista anoienc, recull quinze narracions ambientades en la seva infància a l’Alta Segarra, a la casa pairal de Can Bassols, a Castellfollit de Riubregós.

A més de la pròpia presentació del llibre es vol que l’acte esdevingui un homenatge a l’intel·lectual i polifacètic artista nascut a Calaf l’any 1856 i mort a Palma a finals del 1920. Ja fa mesos que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va engegar els actes de l’Any Riquer, amb motiu del centenari de la seva mort, amb l’objectiu de recuperar l’obra de l’artista i de redescobrir aquest geni creador. Dissenyador, dibuixant, pintor, gravador, bibliòfil, exlibrista, escriptor i poeta, Alexandre de Riquer es considera una de les figures més rellevants del modernisme català.

L’acte d’aquest dijous es farà a la Sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada a les 19h de la tarda i hi participaran la comissària de l’any Riquer, l’humanista i escriptora Teresa Costa-Gramunt, i l’autor del pròleg del llibre, Josep Maria Solà. Es tracta d’un acte organitzat per Òmnium Anoia amb la col·laboració d’Edicions l’Albí, la Llibreria Llegim, la Biblioteca Central d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada. És gratuït i obert a tothom, però cal reserva prèvia d’assistència al web tiquetsigualada.cat.

Aquesta acte s’emmarca en el cicle d’activitats culturals que Òmnium Anoia celebra a la comarca amb motiu del seu 50è aniversari, la majoria en col·laboració amb altres entitats, llibreries i equipaments culturals de l’Anoia. Tots els actes són gratuïts, i qui hi vulgui col·laborar ho pot fer adquirint el marxandatge que Òmnium té a la venda a la seva seu del carrer Santa Maria número 12 d’Igualada de dilluns a divendres de 19h a 20:30h.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca