10.5 C
Igualada
Dijous, abril 22, 2021

El dit i la lluna

Jaume Singla

 

“Quan el savi assenyala la lluna, el neci veu el dit” va dir Confuci fa dos mil cinc-cents anys….. i la frase continua tenint tota la vigència a Espanya.

A Madrid han fet –per delegació de Xile- una cimera sobre el clima on, una adolescent sueca, Greta Thunberg, hi ha estat convidada. Aquesta noia s’ha fet famosa per la seva defensa del medi ambient, per la forma que té d’expressar-se i perquè té tota la raó.
Vet aquí però que l’España eterna ha començat una campanya en contra d’aquesta jove a la qual s’acusa de patir la síndrome d’Asperger, de ser una inadaptada i, fins i tot, que és una maniobra de la seva mare –cantant famosa a Suècia- i del seu pare, actor i director teatral, per tal de viure de la notorietat de la seva filla.

Els abanderats de la campanya: El Mundo, ABC, La Razon… li han dedicat articles entre burletes i insultants, contra ella i la seva família. També un semi famós televisiu, un tal Frank Cuesta, que es dedica a fer reportatges martiritzant animals, en va fer un vídeo tractant l’activista sueca de bèstia salvatge. I ja per traca, Jiménez Losantos deia per ràdio que per culpa de Thunberg: “En Madrid han subido los precios de los puticlubs de manera brutal, però como se les va a aparecer Greta”. (sic)

Deixant de banda la violació de la intimitat que significa divulgar –sense proves o amb proves- que la jove podria patir la síndrome d’Asperger i afegir que la seva germana podria tenir dèficit d’atenció, voler desacreditar a la jove activista perquè la seva mare va participar al festival de Eurovisió el 2008 “y quedó la 21 de 25” (sic) o que el seu pare és un actor secundari “que acompaña siempre a su hija”, és d’una absoluta manca d’arguments. I ja és per nota que es desqualifiqui amb tota la barra i fatxenderia, a la jove activista perquè no vol viatjar en avió per raons mediambientals.

Algú dubta que ens estem carregant el clima? Algú no ha vist encara els desastres naturals que provoca l’escalfament global? A Espanya es veu que no. Quan la Greta Thunberg denuncia la contaminació, els necis –molt ben pagats pels que contaminen- es fixen en la personalitat de la jove sueca.

Amb només 16 anys Greta Thunberg ha rebut premis i distincions pràcticament de tot el món i ha publicat diversos articles i llibres. “No vull que m’escolteu a mi, escolteu als científics” ha declarat Thunberg, però es veu que això d’escoltar savis a España no mola.
Com va escriure Antonio Machado: “Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Consell Comarcal obté la distinció de turisme sostenible Biosphere

El Consell Comarcal de l’Anoia i 17 empreses de la comarca han aconseguit el distintiu Biosphere 2020 pel seu compromís amb el medi ambient...

Vilanova presenta l’avantprojecte dels vestuaris intermedis del camp de futbol

El passat dijous es va presentar a l’Ajuntament de Vilanova, davant l’assistència de l’alcaldessa, Noemí Trucharte, i del regidor d’Esports, Rafael Gabarri, així com...

La Biblioteca El Safareig rep una subvenció de 6.000 euros

Aquest mes la Biblioteca El Safareig ha rebut una nova subvenció de la Generalitat de Catalunya, dins la partida de “Subvencions en espècie per...

“Tenim millors expectatives que l’any passat, però estan per sota dels altres anys”

Arriba un Sant Jordi diferent marcat per la pandèmia i amb confinament comarcal. Les jardineries, floristeries i llibreries es preparen per al gran dia...

Aquest diumenge arriba la 22a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada

En motiu del Dia Internacional de la Dansa, aquest diumenge 25 d’abril a les 18h es durà a terme una versió reduïda de la...
Compartir