15.4 C
Igualada
Dissabte, octubre 24, 2020

El dit i la lluna

Jaume Singla

 

“Quan el savi assenyala la lluna, el neci veu el dit” va dir Confuci fa dos mil cinc-cents anys….. i la frase continua tenint tota la vigència a Espanya.

A Madrid han fet –per delegació de Xile- una cimera sobre el clima on, una adolescent sueca, Greta Thunberg, hi ha estat convidada. Aquesta noia s’ha fet famosa per la seva defensa del medi ambient, per la forma que té d’expressar-se i perquè té tota la raó.
Vet aquí però que l’España eterna ha començat una campanya en contra d’aquesta jove a la qual s’acusa de patir la síndrome d’Asperger, de ser una inadaptada i, fins i tot, que és una maniobra de la seva mare –cantant famosa a Suècia- i del seu pare, actor i director teatral, per tal de viure de la notorietat de la seva filla.

Els abanderats de la campanya: El Mundo, ABC, La Razon… li han dedicat articles entre burletes i insultants, contra ella i la seva família. També un semi famós televisiu, un tal Frank Cuesta, que es dedica a fer reportatges martiritzant animals, en va fer un vídeo tractant l’activista sueca de bèstia salvatge. I ja per traca, Jiménez Losantos deia per ràdio que per culpa de Thunberg: “En Madrid han subido los precios de los puticlubs de manera brutal, però como se les va a aparecer Greta”. (sic)

Deixant de banda la violació de la intimitat que significa divulgar –sense proves o amb proves- que la jove podria patir la síndrome d’Asperger i afegir que la seva germana podria tenir dèficit d’atenció, voler desacreditar a la jove activista perquè la seva mare va participar al festival de Eurovisió el 2008 “y quedó la 21 de 25” (sic) o que el seu pare és un actor secundari “que acompaña siempre a su hija”, és d’una absoluta manca d’arguments. I ja és per nota que es desqualifiqui amb tota la barra i fatxenderia, a la jove activista perquè no vol viatjar en avió per raons mediambientals.

Algú dubta que ens estem carregant el clima? Algú no ha vist encara els desastres naturals que provoca l’escalfament global? A Espanya es veu que no. Quan la Greta Thunberg denuncia la contaminació, els necis –molt ben pagats pels que contaminen- es fixen en la personalitat de la jove sueca.

Amb només 16 anys Greta Thunberg ha rebut premis i distincions pràcticament de tot el món i ha publicat diversos articles i llibres. “No vull que m’escolteu a mi, escolteu als científics” ha declarat Thunberg, però es veu que això d’escoltar savis a España no mola.
Com va escriure Antonio Machado: “Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir