Escolars de l’escola Joan Maragall de Vilanova se sumen a la crida contra el canvi climàtic

16

El moviment Fridays for Future (FFF) va convocat a Vilanova del Camí l’alumnat de 6è de l’Escola Joan Maragall que es va manifestar, divendres al matí, a la plaça del Mercat, contra el canvi climàtic. Després de treballar el tema de la sostenibilitat a les aules, van proposar fer aquesta concentració, coincidint amb un divendres, seguint l’exemple de la jove activista sueca Greta Thunberg.

“Mai s’és massa petit per marcar la diferència en temes de sostenibilitat” van expressar l’Aleix, la Laura i la Soraya en nom dels 64 alumnes (tres classes de 6è) quan van arribar a la plaça del Mercat. Van ser els encarregats de llegir el manifest, mentre els companys els escoltaven amb les pancartes en alt que van portar des de l’escola fins a la concentració amb lemes com “Salvem el món”, “De planeta només n’hi ha un per viure”, “Menys plàstic i més solucions” o amb qüestions evidents: “El clima canvia, perquè nosaltres no?” o “De què us serviran els diners si no tindrem planeta on viure?”

Els escolars van mostrar la seva preocupació per les conseqüències del canvi climàtic, que segons afirmen, “ens agradi o no, ja és una realitat”. També van criticat durament els responsables polítics que “han fallat la ciutadania i han deixat, concretament en les mans dels que avui són nens, com ells, una gran càrrega”.

“No heu estat prou madurs”, afirmaven els escolars sacsejant des de la seva mirada d’infants el món dels adults que els vulguin escoltar. Adverteixen que “l’única cosa sensata que podem fer ara és tibar del fre d’emergència i fer canvis reals, centrant-nos en solucions possibles i creatives per evitar més sacrificis de la biosfera”