El Consell de l’Estudiant de la UdL demana aplicar mesures per evitar situacions de racisme als centres de pràctiques
E

22 de gener de 2020

El Consell de l’Estudiant de la Universitat de Lleida ha fet un comunicat aquesta setmana donant suport a la Hajar, l’estudiant d’infermeria del Campus UdL-Igualada, que va denunciar una situació de racisme en el seu centre de pràctiques. Segons va explicar la Hajar a les xarxes socials, el lloc on estava fent les pràctiques la va fer fora després de que ella es negués a treure’s el hijab.

Així doncs, des del Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida, creuen que “les normes de vestimenta han d’estar relacionades amb l’activitat professional desenvolupada i no ser un mer caprici de l’ocupador davant del qual preval la llibertat de religió”. A més, també demanen a la Universitat que “emprengui les accions necessàries per evitar que es torni a repetir una situació similar”. Una de les seves propostes per evitar un cas similar és la incorporació d’una clàusula en els convenis de pràctiques vigents i futurs exigint a les institucions col·laboradores que no efectuïn cap mena de discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social, inclosa la llibertat a manifestar la religió o la creença tant en públic com en privat.

Des del Consell de l’Estudiant també expliquen que van acompanyar a la Hajar a presentar una denúncia al Centre Dolors Piera perquè en tramiti un expedient i n’extregui les conclusions valoratives pertinents sobre la situació, la responsable i centre on van ocórrer els fets i les solucions ofertes per la Universitat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta