Igualada Som-hi proposa crear una Agenda d’Acció Climàtica per impulsar mesures per a lluitar contra el canvi climàtic
I

22 de gener de 2020

Després que aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern de l’Estat hagin decretat l’emergència climàtica i la creació de protocols i accions contra el canvi climàtic, el grup municipal d’Igualada Som-hi demana que aquest compromís també arribi a la Igualada. Per això, la formació proposa la creació d’una Agenda d’Acció Climàtica per Igualada consensuada entre partits, entitats i empreses.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “la lluita contra el canvi climàtic és global però també local. Igualada no pot quedar al marge d’aquest repte i mentre veiem com altres administracions s’estan posant les piles, ens preocupa que el govern de la ciutat no hagi agafat aquesta bandera. Cal passar a l’acció. L’Agenda 2030 de la ONU marca el camí a prendre i volem que Igualada jugui el seu paper en aquest assumpte on ens hi juguem el present i, sobretot, el futur tal i com reclama, per exemple, el col·lectiu Friday’s for change que té un implicat nucli de persones a Igualada”. Cuadras recorda que “gràcies a la pressió i proposta d’Igualada Som-hi, durant aquest any 2020, l’Ajuntament començarà a instal·lar plaques fotovoltaiques als equipaments municipals perquè siguin 100% sostenibles i consumeixin energia neta, però cal fer moltes més accions. Com a ciutat hem de ser molt més ambiciosos i compromesos”.

L’Agenda d’Acció Climàtica que proposa Igualada Som-hi hauria de preveure accions concretes a càrrec de l’Ajuntament i ordenar-les de manera calendaritzada tot complint els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca la ONU dins l’Agenda 2030. El model de ciutat d’Igualada Som-hi amb el qual va presentar-se a les eleccions municipals ja contempla diferents mesures que haurien de formar part de l’Agenda d’Acció Climàtica com per exemple promoure la mobilitat sostenible amb la creació del projecte “Camí segur a l’escola”, augmentar la pacificació del trànsit al centre de la ciutat amb accions en carrers com la Rambla de Sant Isidre o el carrer d’Òdena, crear una xarxa de carrils bici, consolidar els eixos de vianants i crear-ne de nous; afrontar la planificació urbanística pendent de la ciutat amb un POUM fet amb criteris verds i sostenibles i aprofitar la necessària transformació del barri del Rec perquè sigui el primer “barri verd” de Catalunya; millorar la xarxa de transport públic als municipis i polígons industrials de la Conca; lluitar per la construcció del tren gran i ràpid amb Barcelona i el carril Bus-VAO a la carretera B-23 o promoure la creació de cooperatives de lloguer de vehicles elèctrics.

Igualada Som-hi portarà al Ple de la setmana que ve una moció demanant el compromís per a crear de l’Agenda d’Acció Climàtica. Les mesures que proposa Igualada Som-hi són “mesures de ciutat que haurien d’anar més enllà del mandat” i per això demana crear aquest espai de col·laboració entre tots els grups polítics, entitats i empreses per a acordar i establir l’Agenda d’Acció Climàtica.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta