El cicle poètic De Pell Sensible arrenca avui recordant Montserrat Abelló

24
Mirna Vilasís.

L’antiga Adoberia de Cal Granotes d’Igualada serà aquest dissabte a les 20h, l’espai per la presentació del nou llibre de poesia Resplendor de Foc, del mallorquí Jaume Mesquida, guanyador del Premi de poesia Joan Llacuna 2017. La presentació anirà a càrrec de Laura Borràs, comissària de l’Any Abelló, exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes i diputada al Parlament de Catalunya, que també presentarà i donarà pas a la segona part de la sessió, l’espectacle Espero meravelles. Aquest coincideix amb la commemoració del centenari del naixement de la poetessa Montserrat Abelló i en serà protagonista la cantant Mirna Vilasís, acompanyada del músic Xavi Múrcia a la guitarra. La vetllada s’emmarca en el cicle de música i paraules De Pell Sensible, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

Molts coneixen Montserrat Abelló com un referent de les lletres catalanes. Com una poetessa i traductora que no tan sols va escriure alguns dels capítols més celebrats de la cultura catalana contemporània, sinó que va traslladar a la llengua la paraula de tòtems anglosaxons com Sylvia Plath. Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana d’Abelló, la que només es pot assolir a través de vincles com l’amistat que les va unir durant molts anys. Tan forta era aquesta amistat, que poetessa i cantant van arribar a treballar plegades en una producció conjunta, un espectacle musical basat en la seva obra, un projecte engrescador en què totes dues van treballar fins poc abans de la mort d’Abelló. I Espero meravelles és el testimoni d’aquell projecte. Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura. La reafirmació de la transcendència i la transversalitat de la seva obra.

Mirna Vilasís és una artista polivalent i polifacètica però, sobretot, valenta. Una vocalista d’àmplia trajectòria que porta més d’un quart de segle recorrent els pobles i ciutats del país, explorant, difonent i renovant la poesia i la música d’arrel catalana, ja sigui sota el seu nom o en qualsevol dels nombrosos projectes als quals ha donat forma. Projectes com Tralla i La Cobleta de la Selva, dos autèntics referents de la música tradicional del país, o com Samfaina de Colors, que amb 21 espectacles de producció pròpia i gairebé cinc mil funcions acumulades, ha esdevingut una peça clau en l’apropament de la música i la poesia als públics infantil i familiar.

Aquesta serà una sessió que s’integrarà també en la commemoració del Dia Internacional de les Dones del passat 8 de març i s’obsequiarà els assistents amb el llibre Resplendor de Foc, de Jaume Mesquida.

Totes les sessions de De Pell Sensible es duen a terme a l’antiga adoberia de Cal Granotes. La venda d’entrades anticipades es fa al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2 o al telèfon 93 801 91 16. Els horaris són de dimarts a divendres de 19 a 21h, els dissabtes i diumenges d’11 a 14h i de 18 a 21h. També es poden comprar una hora abans del recital a l’adoberia de Cal Granotes. L’aforament està limitat a 90 persones i les entrades tenen un preu 5 euros anticipada i 7 euros la mateixa nit.