8.9 C
Igualada
Dijous, 22 febrer 2024

Un article de

El certificat covid caducarà als nou mesos si no es té la dosi de reforç
E

Publicitat

Fins a 270 dies o, el que és el mateix, nou mesos. Aquesta és a partir d’ara la vigència del certificat covid de la Unió Europea per a les persones amb la pauta completa que passat aquest termini no hagin rebut la dosi de reforç.

Així ho ha decidit la Comissió Europea a partir dels estudis que asseguren que les vacunes comencen a perdre efectivitat a partir dels sis mesos d’haver rebut la pauta completa.

És precisament a partir d’aquests sis mesos que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) recomana inocular la dosi de reforç, o de record, que per a la majoria de les persones és la tercera dosi.

Els ciutadans tindran, doncs, tres mesos de coll per tornar-se a vacunar abans que el certificat, conegut sovint com a “passaport covid”, els caduqui.

L’executiu comunitari ha aprofitat l’avinentesa d’aquest anunci per defensar la necessitat que els 27 actuïn de manera coordinada a l’hora de decidir restriccions de viatges, perquè “és fonamental per al funcionament del mercat únic i donarà seguretat als europeus a l’hora d’exercir el seu dret a la llibertat de moviment”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies