8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El BNI és un espai de cooperació empresarial amb una sinergia potent
E

Publicitat

El BNI és un espai per col·laborar, fer negoci i créixer. És un espai idoni per connectar amb més empresàries i empresaris de la comarca que creen ocupació i es comprometen amb la ciutat i el territori.

Què és el BNI?
Un espai de col·laboració empresarial, que parteix del més local, Km0, i s’estén a nivell totalment global. El BNI és una entitat internacional amb grups a tot el món. També a Igualada.

Quan va néixer i per què? (a nivell mundial i en concret a l’Anoia)
De la necessitat de fer valdre la relació professional i empresarial. Passar de la competència a la coompetència, que vol dir cooperació per avançar en el desenvolupament del negoci. Compartir esforços per treure més rendiment de les reunions entre empresaris i empresàries que volen escoltar-se els uns als altres i fer-se mútuament prescriptors actius.

Com s’hi accedeix?
Per l’interès propi de l’empresari. Es tracta d’una xarxa oberta a tothom, que -això sí- preserva les àrees d’activitat de cada associat. És a dir, internament el BNI busca col·laboració i no competència. De manera que es defineixen esferes d’activitat que ocupa un sol membre. Això protegeix l’esforç de l’empresari. S’hi pot accedir per invitació directa de qualsevol dels seus integrants. És la manera més fàcil i segura d’integrar-s’hi.

Quines són les normes bàsiques per ser-ne membre?
Seguir el compromís d’ajudar els membres de l’organització amb els contactes propis, de manera que la capacitat comercial de l’activitat es multiplica. De cop aporto i tinc una estructura que jo sol no podria tenir. Comprometre-s’hi. Assistir a les reunions setmanals -el contacte directe i continuat- és l’única manera d’escoltar, demanar, oferir i fer xarxa. Diríem: compromís i respecte per tots els assistents.

Quina xarxa es fa a nivell comarcal, estatal i mundial?
Les connexions evidents són a nivell local, però la connexió amb altres nodes fa que el nivell de connexió potencial sigui realment il·limitat. El mètode BNI fa que les opcions de fer negoci sempre siguin positives.
El BNI és una organització que fa més de trenta-vuit anys que existeix i és una de les més actives, grans i amb més èxit del món.

De quina manera s’ajuden entre els membres?
Jo dic el que necessito. Els altres m’ajuden a aconseguir-ho. I viceversa. Amb una metodologia simple, coherent i enfocada a resultats. Sobretot avaluem cada setmana els resultats obtinguts.

Quines són les tasques organitzatives de cada membre?
El grup s’organitza per àrees de mercat/activitat, i cadascú és responsable de trobar els contactes que s’hi necessiten i de buscar els perfils d’empresa o professionals que manquen en l’estructura del grup.

Tinc entès que feu formacions específiques per cada càrrec que assigneu als diferents membres?
Sí, cadascú té accés a les formacions complementàries al seu perfil que són útils tant a la seva pròpia activitat com al grup on participa. Són formacions empresarials ofertes per empresaris i formadors d’arreu del món en l’àmbit dels negocis.

Sou competència d’altres entitats empresarials o podeu /fareu aliances amb elles?
De nou, el concepte no és pas de competència, sinó de coompetència. Cooperem perquè estem convençuts que la força empresarial s’ha de basar en les sinergies, que vivim en un entorn molt dinàmic i exigent que implica que, per molt que creiem que en sabem, sempre hi ha més coneixement a fora que dins de les nostres estructures. I de cap manera hi volem renunciar.

Teniu intenció d’implicar-vos en accions participatives a la comarca fora dels membres del BNI?
Com a BNI, tenim la vocació de connectar. Seria il·lògic que no participéssim en totes les accions que siguin positives per a l’activitat empresarial global de l’Anoia. I ho fem com a BNI, però també com a cadascun dels membres que en formem part, que evidentment en compartim l’esperit. Entrem sempre en una dinàmica positiva, de sumar.

Quants membres sou ara mateix? I de quins sectors teniu representació?
Ja som més de cinquanta membres, i esperem arribar a més d’un centenar en tots els sectors d’àrees comercials, professionals i productives. Hem de ser un reflex de l’activitat econòmica -i això vol dir de tota la vida social- d’Igualada i l’Anoia.

Hi ha un màxim d’afiliats al BNI per cada territori?
No, tot i que la limitació de no coincidència d’activitat, com a garantia d’eficàcia en les connexions que el BNI aporta, en la pràctica suposa un cert topall.

El BNI és un espai per col·laborar, fer negoci i créixer. És un espai idoni per connectar amb més empresàries i empresaris de la comarca que creen ocupació i es comprometen amb la ciutat i el territori.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies