Amb l’Acte Institucional per a commemorar el DIA INTERNACIONAL DE LES DONES, la conferència, de Sara Berbel i Sánchez, “Ser home o dona a la nostra societat: diferència o desigualtat? ens il·lustrarà sobre les investigacions i treballs que, a propòsit del desenvolupament de moviments socials, han donat lloc a formular estratègies –des de l’evolució de la ideologia feminista contemporània- per a un canvi social, especialment dels grups de dones com a agents actius.
Un currículum abastament qualificat ens descobreix una Sara Berbel i Sánchez Doctora en Psicologia Social i postgraduada en Anàlisi i Conducció de Grups per la Universitat de Barcelona; i Directora de Empowerment Hub, un projecte per a l’empoderament personal, professional i social.
És vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i Coordinadora de polítiques d’Igualtat, de promoció econòmica i d’economia social a l’Ajuntament de Barcelona. Va rebre el Premi Aspasia en defensa de l’equitat de gènere al març de 2014, atorgat per la xarxa de Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, que han destacat la seva llarga trajectòria i esforços en defensa de la igualtat de les dones.
Convidada pel Department of State dels Estats Units d’Amèrica, ha participat com a experta en lideratge de gènere a l’International Visitor Leadership Program “Women in Leadership: Advancing Women, Advancing Humanity”, juntament amb 11 representants europees de diferents països en 2012.
Des d’un àmbit ideològic i professional, els seus nombrosos treballs d’investigació es concreten en l’estudi i l’evolució dels moviments socials en la línia de formular unes noves tàctiques envers un canvi en la concepció de la societat, amb una particular mirada als grups de dones en tant que agents socials actius. L’evolució de la ideologia feminista contemporània, la intervenció de les dones en la política i en l’empresa, el disseny de models per al lideratge i la igualtat social de diversos col·lectius són també desenvolupats en la seva pràctica acadèmica i laboral. El seu ideari i els seus pronunciaments estan publicats en articles, conferències i llibres; de la mateixa manera que ha anat impartint cursos de lideratge, apoderament i pràctica política per a dones. Entre les seves publicacions, cal destacar obres com: “El cos silenciat i Sense cadenes”, “Noves formes de llibertat en el segle XXI”; al costat dels seus llibres més recents: “Directives i empresàries”, “Dones trencant el sostre de vidre” i “Idees que canvien el món.