5.8 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

Denuncien un monjo de Montserrat que hauria comès abusos sexuals a un menor de 17 anys
D

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra van comunicar aquest dimecres al pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que un dels monjos de la comunitat ha estat denunciat per uns presumptes abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys.

D’acord amb el Consell de Degans del monestir, s’ha decidit prohibir “de manera absoluta” que el monjo exerceixi el seu ministeri, així com també se li ha prohibit realitzar qualsevol activitat pastoral ni tampoc mantenir cap contacte amb menors. A més, se li ha obert una investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic “per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials”.

A través d’un comunicat, el monestir expressa el seu “compromís” i la “decidida voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa”.

El monjo denunciat ha declarat aquest dijous al matí davant dels Mossos d’Esquadra de la Ciutat de la Justícia, que és on hi ha la unitat corresponent. No se li ha decretat cap mesura cautelar i, per tant, pot continuar amb llibertat. Es tracta d’un pas previ abans que Mossos tanqui l’expedient que presentarà al jutjat corresponent de Manresa.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies