Poble Actiu critica com s’està gestionant de la Capital de la Cultura 2022

0
372

Neus Carles i Pau Ortínez, regidors de Poble Actiu, han exposat en roda de premsa el seu posicionament sobre com el govern està encarant l’organització de la Capital de la Cultura Catalana per l’any 2022. Consideren que l’organització que s’ha fet fins ara no és bona i han centrat les seves crítiques en tres aspectes diferents: la gestió dels pressupostos participatius, la manca de suport a les entitats culturals i la nul·la voluntat del govern de voler treballar el projecte de manera consensuada amb els altres grups municipals.

Pressupostos participatius
Des de la formació municipalista han defensat la realització de pressupostos participatius “si es realitzen de manera correcte” però han manifestat que, tal i com s’ha planificat a Igualada, s’està convertint “en una guerra entre entitats i un concurs de popularitat”. També han criticat el baix import destinat als pressupostos, 75.000 €, tenint en compte que amb les 40 propostes presentades es demanen més de 450.000€. Segons Neus Carles, el gran nombre de propostes presentades “indica que a Igualada no falten idees per fer actes culturals ambiciosos, sinó inversió i suport de l’Ajuntament cap a les entitats i professionals culturals”.

També han denunciat que, segons Poble Actiu, “l’equip de govern actual no té respecte cap als projectes presentats”. En aquest sentit, han criticat que la setmana que ve s’iniciï un mural d’art urbà arrel de la Capital de la Cultura Catalana quan hi ha dues propostes molt similars que no es podran realitzar si no surten escollides dins dels pressupostos participatius.

Falta de suport a la cultura
Pau Ortínez ha acusat el govern Castells de no donar el suport necessari a les entitats culturals de la ciutat. En aquest sentit ha explicat que dels “60 milions d’euros del pressupost anual, només 3’5 milions estan destinats a cultura i només 65.000 euros en subvencions a les entitats culturals de la ciutat”. En aquest sentit han manifestat que els 75.000€ dels pressupostos participatius “és una quantitat molt important per les entitats de la ciutat, però per a l’ajuntament son engrunes”.

Des de la formació municipalista també han denunciat que, a part de les activitats extraordinàries que resultin dels pressupostos participatius, “segur que també es planificaran altres activitats que no tindran res a veure amb les entitats de la ciutat però que els hi aniran molt bé al govern de la ciutat per fer-se fotos a mig any de la pròxima campanya electoral”.

Falta d’informació
La regidora Neus Carles ha explicat que des de fa més d’un any i mig han estat demanant informació sobre com s’encarava l’organització de l’any de la Capital Catalana de la Cultura i s’han ofert a poder treballar el tema conjuntament però que “no se’ns ha consultat mai ni se’ns ha informat mai de res, només se’ns ha passat informació després que aquesta aparegués als mitjans de comunicació”.

Des de la candidatura municipalista defensen que aquest esdeveniment hauria de servir per replantejar el model cultural de la ciutat però que l’equip de govern l’està convertint “en un esdeveniment amb molts focus i fum i que no ens aportarà res a llarg termini”.

De les despeses que ja s’han fet per la preparació de la Capital Catalana de la Cultura, des de la formació municipalista denuncien que s’han destinat 10.000 € per aconseguir la candidatura i 10.000€ més que s’han pagat a una empresa externa per gestionar el procés participatiu. “Si només es destinaran 75.000 € per les entitats de la ciutat ens sembla desproporcionat que ja s’hagi invertit 20.000€ a empreses externes que no tindran cap impacte en la vida cultural de la ciutat”.

Compartir