L’any 1991, Carles Andreu, continuant la tradició familiar, va posar en marxa la cava que porta el seu nom. Es tractava d’una petita cava ubicada al poble de Pira i situada a la antiga casa pairal de cal Celdoni
Situació:
Les vinyes es troben repartides entre els municipis de Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Montblanc.
Vinificació:
Vi negre elaborat amb la varietat trepat, cep autòcton de la denominació d’origen Conca de Barberà.
La recol·lecció i la selecció del raïm es fan manualment, després d’una lleugera sobremaduració a les nostres vinyes les Alzinetes i les Parades, amb ceps de més de cinquanta anys.
Maceració prefermentativa en fred a 8ºC durant vuit dies amb lleugers remuntatges per la extracció del color i les aromes varietals de la pell. Posterior fermentació alcohòlica a temperatura controlada fins un màxim de 20 ºC i fermentació malolàctica en bota de roure francès durant 6 mesos
Nota de tast i maridatge:
- Al tast, es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura. Un vi únic, amb una personalitat molt diferenciada.
- Maridatge amb formatges, pasta, arrossos i carns vermelles.