El celler: “Reserva particular 2007 de Recaredo”, un cava molt versàtil

26
Sergi Arana, propietari del
Vinnari Restaurant.

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un gran cava de llarga criança.

Reserva Particular de Recaredo representa la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries del Penedès oriental i mostra el caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i macabeu

Situació:

Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem el Reserva Particular de Recaredo procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 a la zona del Costers del riu Bitlles, a l’Alt Penedès.

Vinificació:

La presa d’escuma i la criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per a preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

Nota de tast i maridatge:

  • Color daurat, amb notes de llarga criança, fruits secs, poma al forn, llevats…..amb boca el trobem molt rodó, elegant, amb un carbonic molt ben integrat, és molt untuós i llarg en el post gust.
  • Maridatge amb carns, peixos, pasta, arrossos..és un producte molt versàtil.