21.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

Aquest diumenge comença la XXIX edició del Festival d’Orgue d’Igualada

El Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, torna a organitzar un any més el Festival Internacional d’orgue, que arriba ja a la seva XXIX edició. Recordem que aquest festival té com a director artístic a Joan Paradell i Solé, organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la Basílica de San Pere del Vaticà i de la Capella musical Pontifícia “Sixtina”. Les presentacions dels concerts seran a càrrec de Jaume Planas i Miquel. Els concerts tindran lloc tots els diumenges del 5 de març al 2 d’abril, a les 6 de la tarda, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada. És un privilegi poder gaudir dels concerts programats amb l’incomparable marc del retaule barroc com a fons. L’entrada serà gratuïta.

El primer concert serà a càrrec de Margherita Sciddurlo, acompanyada del saxofonista Paolo Debenedetto, ambdós d’Itàlia. Interpretaran peces de Donizetti, Colombier, Slogedal, Tagliaferri i Berzona, Piazzolla, Iturralde i Anselmi.

El dia 12 de març comptarem amb el concert de l’eslovac Stanislav Surin, amb composicions de Cabanilles, Bach, Franck, Schneider-Trnaviský, Surin i Strejc. El tercer concert, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, el duo format per Roman Perucki, amb Maria Perucka al violí, de Polònia, oferiran obres de Bach, Kruczek, Mendelssohn, Rheinberger i Massenet.

El darrer diumenge de març, l’organista alemany, Franz Hauk , oferirà un concert amb composicions de Bach, Franck, Guilmant i Vierne. Com a cloenda del Festival, Vicenç Prunés, organista titular de Sant Esteve de Granollers, acompanyat del Cor de cambra Fòrum Vocal, dirigit per Xavier Sans, interpretaran obres de Dubois i Diport. Destaquem la presència de Marc Casas (timbales), Anabel Real (soprano), Joan Mas (tenor) i Joan Garcia-Gomà (baríton).

El dissenyador del programa del Festival és l’igualadí Arnau Gràcia.

Diumenge, primer concert
Aquest diumenge, a les 6 de la tarda a la basílica de Santa Maria tindrà lloc el primer dels concert d’aquesta edició. Anirà a càrrec Margherita Sciddurlo a l’orgue i Paolo Debenedetto al saxofon que interpretaran obres de Donizetti, Colombier, Slogedal, Tagliaferri, Iturralde i Alselmi. Sciddurlo és catedràtica d’Orgue del Conservatori Nino Rota de Monopoli i Debenedetto és catedràtic de saxofon del Conservatori N. Piccinni de Bari.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El podcast “Com ho veus”, de Ràdio Igualada, guardonat amb el premi al millor programa de les ràdios locals

Ràdio Associació de Catalunya ha anunciat aquest migdia que el programa de Ràdio Igualada "Com ho veus" era guardonat amb el premi al millor...

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Últimes notícies