L’anoienc Daniel Peralta es proclama subcampió del món de culturisme sots-21

299

El joveníssim Daniel Peralta Ill ens sorprèn cada cop que trepitja un escenari de competició, ara el mundial de Bordeus, on s’ha proclamat subcampió del món en la categoria Sub-21 (16 a 21 anys).

El Daniel va començar a tocar peses i anar al gimnàs amb 13 anys. Als 14 anys ja va conèixer Josep Agustí Camats, el seu preparador físic i secretari tècnic de la Federació catalana de físic-culturisme. Junts fan un tàndem increïble, combinant l’experiència i els coneixements del Josep Camats amb la gran força de voluntat, il·lusió i entusiasme d’en Daniel. Recordem que només té 17 anys i era necessari que algú cregués en ell. Camats, a més de creure-hi, ha prioritzat la seva salut i la seva joventut per sobre de tot, després, l’esforç, el treball, la constància i el sacrifici d’en Daniel han fet la resta.

Amb 16 anys, Daniel va convertir-se en el campió d’Europa més jove de la història i deixà molt clar que juga fort per aconseguir els seus somnis:

-novembre 2016 (16 anys), open de Catalunya, 3r lloc Sub 21

-maig 2017 (16 anys), campionat de Catalunya, 1r lloc Sub 21

-juny 2017 (16 anys), campionat d’Europa, 1r lloc Sub 21

-octubre 2017 (17 anys), campionat d’Igualada, 1r lloc Sub 21

-octubre 2017 (17 anys), open de Catalunya, 2n lloc Sub 21

-novembre 2017 (17 anys), campionat del món, 2n lloc sub 21

Tant en l’open de Catalunya 2017 com en el campionat del món 2017, Daniel ha estat superat per HammyOuedrago, també de la federació catalana de físic-culturisme, un noi de 20 anys amb una forma física impressionant. Tot i ser rivals durant les competicions, han demostrat ser els millors companys abans, durant i després de les proves, cosa que els converteix en un exemple a seguir per a tots els esportistes de qualsevol àmbit. De fet, una de les grans coses que s’ha enduten Daniel d’aquest certamen és l’ambient general de companyonia que existeix dins de la Federació catalana, en la qual s’ha sentit ajudat i cuidat en tot moment.

HammyOuedrago i Daniel Peralta han aconseguit en el mundial de Bordeus fer el doblet al podi en la categoria sub 21 obtenint la medalla d’or per a Hammy i l’argent per a en Daniel.

D’aquest mundial, la Federació catalana de físic-culturisme ha tornat de Bordeus amb la medalla d’argent de subcampiona del món per països. La victòria ha correspost a França mentre que la tercera posició ha estat per a la delegació espanyola. Catalunya ha aconseguit vuit medalles d’or, tres d’argent i tres de bronze.

Daniel Peralta ILL, ara patrocinat per NUTRYTEC, és el culturista més jove d’elit però, també és l’exemple de la tenacitat quan es decideix anar a contra corrent per tocar un somni.