El Rewind Festival oferirà al seu web dues sessions de curts disponibles a tot el món
E

1 de març de 2017

 

La tercera edició del Rewind Festival comptarà amb sessions de curtmetratges a Vilanova del Camí, Igualada i Santa Margarida de Montbui. Però aquells que no puguin acostar-se a l’Anoia podran veure dues sessions del festival a través de INDIEHOME TV, de la plataforma FESTHOME trobaran l’enllaç al web del certamen, rewindfestival.es. Els curts es podran veure al web durant un mes, del 17 de març al 16 d’abril.

La primera sessió comptarà amb quatre curtmetratges i tindrà una durada de 51 minuts. El primer curt que s’hi podrà veure és ’17 años juntos’ de Javier Fesser, director d”El milagro de P. Tinto’ o ‘Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo’, guanyador d’un Gaudí i tres Goya, i nominat a l’Oscar pel curt ‘Binta y la gran idea’. ’17 años juntos’ explica una història d’amor que va començar fa 17 anys i que, després de passar per tot tipus de moments, segueix viva com el primer dia. El segon curt, amb quatre nominacions al Rewind Festival, és l’opera prima ‘A prueba’, dirigit per Pablo L. de Aramburu. Protagonitzat per la Marta, que està en període de prova a la guàrdia fronterera, i veu com una simple multa esdevé un xantatge a l’autoritat, la qual cosa li farà qüestionar-se la seva integritat. També opta al premi a millor òpera prima el tercer curt de la sessió, ‘Anónimo’, d’Ivan Sokolov. Un voluntari del telèfon de l’esperança rep la trucada d’un suïcida que vol confessar un secret que porta amagant tota la vida. I l’última proposta d’aquesta sessió serà ‘Un buen amigo’ de Bernardo Hernández, que mostra on es troba la frontera que pot portar-nos a perdre la confiança en algú a qui sempre hem volgut com a un germà.

La segona sessió, de 44 minuts, estarà dedicada a produccions catalanes, encapçalades per ‘Marcianos de Marte’ de Fernando Trullols, guanyador del Goya al millor curtmetratge el 2012 per ‘El barco pirata’, que combina la direcció de curtmetratges amb tasques d’ajudant de direcció a més de 40 llargmetratges. ‘Marcianos de Marte’ és una història de “ciència-ficció humanista” que explica com el David va conèixer un marcià quan era petit i ara, 20 anys després, és un adult que no ha aconseguit ser un astronauta ni poder-lo anar a veure a Mart. El repartiment l’encapçalen Miki Esparbé, Núria Gago i Paula del Río, junt a un grup d’infants. El segon curt d’aquesta sessió serà ‘Fugit’, de Marta Bayarri, que explica la historia del Carles, que viatja en cotxe amb el seu fill adolescent Pol. Un incident inesperat canviarà el curs de les seves vides. I la tercera producció de la sessió serà el curt casteller ‘Camises cap al cel’, dirigit pel membre de la Joves de Valls Jordi Ferré Batalla. El Quim vol ser enxaneta, com van ser el seu avi i el seu pare, però la seva té por que prengui mal.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta