La pel·lícula txeca “Charité” de Sönke Wortmann guanya el Premi a Millor Pel·lícula del Zoom

40

El Festival Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, ha celebrat enguany la seva 15a edició, a Igualada i Barcelona. El Festival Zoom és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla. Aquest vespre s’ha fet l’entrega de premis i la pel·lícula txeca “Charité” de Sönke Wortmann s’ha endut el guardó a Millor Pel·lícula. Cal destacar també el Premi a Millor Direcció per “Vida Privada” de Sílvia Munt. A continuació, tot el palmarès:

Premi Millor Pel·lícula
Charité (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann és una minisèrie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. Aquest centre mèdic acull, entre d’altres, l’Ida Lenze, una jove mainadera amb apendicitis aguda, que se sotmet a una nova i perillosa operació i el príncep Friedrich, que ha de fer front a un possible càncer de laringe.

Premi Millor Direcció
Silvia Munt per Vida Privada (Espanya, 2017). Minisèrie – adaptació de la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra.

Premi Millor Guió
Luca Manfredi, Elio Germano i Dido Castelli per In arte Nino (Itàlia, 2016). El film descriu el període més dur i significatiu de l’actor Nino Manfredi (pare de Luca Manfredi).

Premi Millor Interpretació
Pablo Derqui per Vida Privada (Espanya, 2017).

Premi Servisimó a la Millor Sèrie Espanyola
Nit i Dia dels creadors Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, dirigida per Manuel Huerga.

Premis d’Honor
Àngel Casas és una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes comÀngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era Temps Senyores i Senyors, i compta amb 2 Premis Ondas, 3 TP i una Antena de Oro.

Premi Tu ets la tele
El programa de televisió Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado fa 20 anys s’emet diàriament i ja compta amb més de 5.000 episodis.

Premi Auguri Sita Murt
Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993. Cusí ha treballat també al film d’Agustí Villaronga Incerta Glòria o a les sèries Polseres Vermelles, Cites, El cor de la ciutat, entre d’altres.