Mor el fundador de l’empresa Buff, l’igualadí Joan Rojas

1767

Joan Rojas, empresari igualadí de llarga trajectòria i fundador de l’empresa Buff, ha mort aquest dilluns als 72 anys com a conseqüència d’una llarga malaltia. Casat amb Elisabet Vives, tenia set fills i vuit néts.

Després de treballar molts anys a l’empresa familiar, Rojas va fundar Buff el 1991 a Igualada. Avui l’empresa, que té la seva seu central a la capital de l’Anoia, exporta els seus productes a més de 80 països i és un referent en el sector.

Va tenir l’encert de personalitzar un producte que feia servir quan sortia en moto, afició que va mantenir fins gairebé el final de la seva vida. La seves sortides amb colla pels camins de muntanya el va fer adonar de que tots els companys valoraven molt bé el producte i això el va decidir a fer-ne un llançament industrial. Ràpidament es va fer una peça indispensable pels que practiquen esport, per la seva versatilitat i confort. Va construir una nova fàbrica al polígon de Les Comes d’Igualada, que va ampliar l’any 2016, any en que celebrava el 25è aniversari de la marca.

Home molt conegut a la ciutat que ha mort poc després de la Cavalcada dels Reis d’Igualada, amb qui va estar molt vinculat durant anys.