Jordi Puiggròs: “Volem oferir més valor afegit als continguts de La Veu”
J

Jordi Puiggròs, Director de Redacció de La Veu de l’Anoia
29 de gener de 2016
Jordi Puiggròs, Director de Redacció de La Veu de l’Anoia
Jordi Puiggròs, director de redacció de La Veu de l’Anoia

– Què et sembla que ha de representar la nova Veu?
La nova Veu aportarà més continguts. Amb aquest canvi ens proposem oferir valor afegit a la realització periodística amb noves seccions, amb més opinió i amb més col·laboradors. A la vegada, intentem accentuar i donar més significació a aquells continguts que ja són habituals, com és el cas suplement educatiu “Pa amb Oli”, que comptarà amb un major protagonisme de les escoles i dels mestres bo i concedint un especial interès a temes referits a valors, a la logopèdia o la psicologia infantil, no sense comptar amb les veus de persones expertes.

– Quant al nou disseny i maquetació, què n’opines?
La nova maquetació penso que atorgarà molta més importància a les noves tecnologies de la informació, en especial a les xarxes socials i sobretot al Twitter. Això fa que, cada setmana ens proposem destacar en diferents pàgines aquells twits que reflecteixin temes de la nostra comarca, que hagin estat notícia.

– I, la secció d’esport, tindrà un nou tractament?
Pel que fa a les entitats esportives més importants de l’Anoia, aquestes continuaran tenint un pes molt rellevant, amb unes puntuals pàgines setmanals dedicades al futbol, l’hoquei i al bàsquet, amb els seus respectius resultats, a més de les cròniques i entrevistes. A la vegada, reforçarem la pàgina dedicada als Jocs Escolars de l’Anoia, atès que som l’únic mitjà en paper de la comarca que hi dedica un apartat especial.

– Tinc entès que incorporareu unes noves seccions, és cert?
Sí, és cert del tot! De comú acord amb la Revista d’Igualada, farem públics alguns articles d’aquesta publicació de signe històric, que seran afegits a les nostres habituals pàgines d’història i descoberta d’Igualada i comarca; tot sigui dit que també hi tindrà cabuda qualsevol reportatge d’investigació. Paral·lelament, els temes referits a l’economia passaran a tenir una secció pròpia, en la qual prendran rellevància els articles d’opinió, les notícies sobre les nostres empreses i sectors productius; àdhuc comptarem amb la col·laboració de la revista especialitzada d’àmbit nacional: “Via Empresa”.

També reforçarem molt l’apartat de la fotografia històrica, d’acord amb l’Arxiu Històric Comarcal. Cada setmana publicarem una fotografia en gran format, a les pàgines centrals. Crec que aportarà un valor afegit a la publicació i agradarà molt al nostre lector. Ens consta que aprecia molt la referència històrica.

Finalment, també creiem que és important que, des de les nostres pàgines, es reforci la nostra identitat territorial. Ha estat així des de l’any 1982, quan va néixer La Veu, amb una clara intenció de vertebrar territorialment una comarca gairebé nova. Ara passarà el mateix amb l’Àmbit Penedès, un nou territori amb el que tenim molt en comú, i amb qui compartirem el futur. Per això ja fa temps que La Veu s’ha implicat molt en tot el que té a veure amb la Vegueria Penedès, i ho continuarem fent, amb més força si cal.

– I, les pàgines culturals?
La cultura, en totes les seves manifestacions, és un dels puntals de La Veu de l’Anoia des dels seus inicis. Per això ens mantindrem en la línia de no perdre de vista l’actualitat que sorgeix de les moltes activitats que l’art, el cinema, el teatre, la música i l’espectacle generen a Igualada i comarca; de la mateixa manera que seguirem destinant un espai a l’esfera viatgera, que també és cultura. Tanmateix, destinarem molt més espai a la publicació de l’agenda, on farem especial esment a les activitats proposades per als caps de setmana.

– L’opinió és quelcom que ha anat agafant més importància en els mitjans de comunicació. Com es reflectirà en aquesta nova etapa?
Efectivament, el que s’acostuma a definir com “opinió publicada” mereix cada vegada més importància en els mitjans de comunicació. El procés sobiranista endegat a Catalunya en els darrers anys, i especialment el moviment social que l’ha definit, hi ha tingut molt a veure, però han estat les xarxes socials les que han acabat de facilitar i donar més pes a l’opinió pública. Fa uns anys, s’opinava, però en moltes coses un punt delicades, es feia quasi d’amagat. Això ja no és així, afortunadament.

A les pàgines de La Veu volem donar més protagonisme a les opinions, i per això hem cercat columnistes que tinguin coneixements específics de diferents àrees. En economia, per exemple.

– Sou l’únic mitjà que no permet comentaris anònims.
És que no ens interessen. Opinar sense donar la cara és propi de temps passats. I fer-ho a nivell local o comarcal és molt desagradable. Ja fa temps que vam decidir publicar únicament cartes o escrits d’opinió degudament signats. Ho continuarem fent, i no només en la versió paper, sinò també en el digital. Per a opinar o fer comentaris caldrà aportar una identitat comprovada. No s’hi val a criticar d’amagat i quedar-se tan ample. A La Veu no passarà.

– I de la nova pàgina web, què me’n dius?
El portal digital VeuAnoia.cat estrenarà també una nova imatge, sense que això suposi la pèrdua de les 4.600 notícies i més de 4.400 fotografies que hem anat publicant al llarg dels darrers quatre anys. La nova pàgina web incorporarà noves seccions alhora que també tindrem més presència a les xarxes socials tot fent viva l’actualitat del dia a dia, mitjançant l’avenç durant la setmana, de les principals notícies que sortiran publicades, els divendres, a l’edició de paper.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta