Les II Jornades Professionals d’Àuria Grup se centren en fer créixer un projecte compartit

104

jornada-treball-discapacitat-veuanoia-auriaMés de 400 treballadors i treballadores de les empreses i entitats d’Àuria van omplir
divendres la sala polivalent del Centre d’Innovació d’Anoia, a Vilanova del Camí, en la
celebració de les II Jornades de Professionals d’Àuria Grup. Un programa amb diverses sessions que tenien per objectiu posar en valor la cohesió, el treball en equip i el sentiment de compartir Àuria Grup, després de la fusió que ha empès l’entitat en aquests últims divuit
mesos.

L’alcaldessa de Vilanova, Vanesa González, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a tots els assistents i va congratular-se que el seu municipi “fos l’escenari d’aquesta trobada tan multitudinària” i va reafirmar el seu compromís “de col·laboració amb Àuria”. Per la seva
banda, Teresa M. Jorba, presidenta del Consell Rector d’Àuria Cooperativa i del Patronat
d’Àuria Fundació, va posar de manifest el denominador comú de les persones que treballen a
Àuria o fan ús dels seus serveis de suport: “sou persones compromeses, convençudes que amb la vostra feina cada dia feu el món una mica millor”.

Per la seva banda, Miquel Canet, director general del grup, va assegurar que “les jornades” es feien per “bolcar coneixement i cooperació i plantejar-nos què som i cap on anem, amb
l’objectiu que en sortir d’aquí, a partir de la setmana que ve, puguem processar aquestes
idees, plantejaments i informacions per fer-ho millor”.

Un projecte compartit

L’equip directiu va encetar les Jornades amb una sessió sobre l’entramat d’entitats que
s’aixopluguen sota el paraigües d’Àuria: la cooperativa, integrada pel centre especial de treball de Sesoliveres; la Fundació i tots els seus serveis; les marques, com Cuinara o Àuria Cosmètics; les cooperatives de segon grau; les UTE’s o la participació en altres entitats com el FIL d’Esparraguera.

El matí del divendres va prosseguir amb dos esdeveniments extraordinaris com van ser el
documental de testimonis de La meva vida a Àuria i la celebrada experiència d’un foraster
molt particular: l’actor igualadí Joan Valentí que va presentar el vídeo i els seus descobriments a la petita comunitat d’Àuria amb Coneguem-nos a través dels ulls del foraster.

A la tarda, les sessions van tenir un caràcter més sectorial amb Els drets de les persones a
càrrec d’Alba Nieto, Marta Carulla, Marta Segura i Rosa Sánchez; el Compromís mediambiental amb Gregori Reyes, responsable de projectes del Club EMAS; i Les creences limitants en el suport a la persona que va comptar amb Eduardo Brignani, psicòleg especialista en la discapacitat.

Dissabte al matí, les jornades es van reprendre amb la sessió d’humor del monologuista Víctor Parrado i el seu xou L’humor de dilluns a diumenge i consells per a fer una Empresa més saludable amb un tècnic de l’empresa Biwel, dedicada a la prevenció i la promoció de la salut en l’entorn de treball. Per últim, un taller cooperatiu amb l’enginy i la imaginació com a motor van servir per conduir unes dinàmiques de treball que van tancar el programa de les jornades.

Jornades externes, jornades internes

Amb aquestes Jornades celebrades el passat cap de setmana, Àuria tanca el cicle d’organitzar biennalment unes jornades de professionals. Recordem que l’any passat, al desembre del 2015, es van celebrar les primeres Jornades Externes dedicades a La marca i el valor social de les empreses obertes a tot el teixit socioeconòmic de la comarca i destinades a conèixer i reflexionar amb de casos d’èxit que convidessin a prendre nota de bones pràctiques, mesures conciliadores i compromís social. Una cita que emplaça el proper 2017 a celebrar-ne una nova edició.