Vilanova centra l’activitat de la Setmana de Prevenció de Residus en els escolars de primària

20

setmana-prevencio-residus-661x423Catalunya se suma enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb rècord d’activitats programades. Més d’un miler d’accions accions repartides pel territori, un 11% més que l’any passat. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania de la importància d’evitar la generació dels residus, organitzant tallers de reutilització, compostatge, i activitats per conscienciar del malbaratament alimentari, entre altres.

Vilanova del Camí també s’ha sumat a les accions en el marc d’aquesta setmana. El regidor de Medi Ambient Luís Perea, explica que des de l’àrea de medi Ambient s’ha previst varies accions al llarg d’aquests dies i concretament entre dimarts i dimecres de la setmana passada, es va lliurar als escolars de primària dels centres vilanovins, material per facilitar la recollida selectiva domèstica. Consisteix en un pack de bosses de recollida selectiva per a vidre, envasos i paper-cartró, així com una roda iman per a la nevera amb consells per dur a terme un correcte reciclatge dels residus que s’ha adquirit amb el suport econòmic de Ecoembes i Ecovidrio i l’àrea de Medi Ambient. S’ha lliurat un pack de material per família entre els escolars de 1r a 6è de primària. La intenció és ajudar a fomentar aquests bons hàbits des de ben petits, i de retruc fer participar a tota la família.

Cada un de nosaltres generem 157 kg de residus a l’any

luis-perea-nov16-estSegons l’Oficina Europea d’Estadística, coneguda com l’Eurostat, cada habitant de la Unió Europea genera cada any 157 kilograms de residus només d’envasos.“Tenim molt marge per poder reduir aquesta xifra”, diu el regidor Luís Perea,“perquè representa un important problema i una amenaça molt gran per al medi ambient”.

Tornant a les activitats que farà l’Ajuntament de Vilanova del Camí, hi ha una altra acció adreçada als escolars. Per a demà dimarts és prevista una trobada amb el professorat de les escoles Pompeu Fabra i Joan Maragall i una persona resposnable de la divisió de Sostenibilitat del Centre Tecnològic LEITAT. Aquesta trobada, servirà per posar en comú possibles temes a tractar amb l’alumnat en matèria de recollida selectiva i foment del reciclatge.

La regidoria de Medi Ambient té intenció de continuar fent accions més enllà d’aquesta setmana per continuar fomentant la recollida selectiva. Està en marxa, per exemple, ampliar i donar més informació a la pàgina web…( o a la secció de medi ambient de la web…) sobre el què hi pot anar a cada contenidor, l’edició de tríptics informatius per reforçar la recollida d’oli domèstic…i tota la recollida selectiva en general…

“El nostre objectiu com a àrea de Medi Ambient”, diu Luís Perea, “és poder donar resposta a dubtes que encara se’ns plantegen sobre qualsevol tipus de recollida al nostre municipi, i poder entre tots Reduir quantitat de residus, Reutilitzar al màxim materials i Reciclar al màxim els residus que acabem generant”.