Que pagui Rita!

68

jaume singlaEn morir, la senadora i exalcaldessa Rita Barberà, s’ha endut a la tomba la informació de tota la corrupció comesa pel PP els darrers trenta anys. A València i al conjunt d’Espanya. No endebades el PP és fill de Fraga, Aznar i Barberà.

Desapareguda l’exalcaldessa de València, ja sabem que passarà en els casos judicials on hi ha estat implicada: “Señoría, esto lo llevava Rita Barberá en persona”.

No em deixo impressionar pel desplegament hipòcrita i fastigós dels opinadors professionals vinculats al PP i dels diputats d’aquest partit que, a diferència del que varen fer en altres casos, mai s’havia fet un minut de silenci com varen fer dimecres, tan bon punt es va conèixer la mort de la senadora valenciana. Quan va esclatar l’escàndol, el PP es va afanyar a expulsar de les seves files Rita Barberá i els joves dirigents del partit exigien mà dura contra l’exalcaldessa. Avui, quan ha mort, es desfan en elogis en un repugnant exercici de cinisme, mentre culpen a l’oposició, a la premsa i a les xarxes socials d’acarnissament. Un acarnissament que -segons el ministre de Justícia- va portar a Barberá a patir l’infart fatal.

A Rita Barberà no l’hem matada ni la premsa, ni l’oposició, ni les xarxes socials. L’ha matat la marginació en què els seus actes la varen posar. Per això és absurd i fora de lloc voler-la convertir en màrtir, només pel fet biològic de la seva defunció.

Malgrat que ara fins i tot li hagin retornat el carnet del PP -a títol pòstum- no ens enganyem: tots els retrets judicials es faran en contra de Rita Barberà. De la mateixa manera que durant els vint-i-quatre anys de corrupció generalitzada a València, la consigna era: “esto lo paga Rita” (és a dir el pressupost de l’ajuntament), ara es tornarà a dir més o menys sibil·linament que “de esto se ocupava Rita personalmente y yo no tenía conocimiento”. I així amb totes les acusacions que arribin a judici.

que-pagui-rita-opinio-jaume-singla-veuanoiaLa desaparició de Barberà allibera de llast judicial el partit de Rajoy -és la dirigent més destacada entre els acusats de corrupció al PP- i donada la situació dels partits polítics espanyols, tot fa pensar que Rajoy seguirà al governant els propers vuit anys.

La llista de persones implicades en el cas Gürtel -i les seves derivades- que han mort comença a ser altament sospitosa. No dic que Rita Barberà no hagi mort per causes naturals, el que dic és que dóna la casualitat que la llista de “caiguts” és molt més llarga del que seria normal en persones de la seva edat.

Com més em miro el panorama polític de l’Estat Espanyol, més clar tinc que el PP s’ha convertit en una banda delictiva. En un càncer que corromp totes les estructures de l’Estat. Els dos-cents mil milions d’euros que s’han perdut en corrupció, els que hem de pagar els ciutadans. Els d’Espanya i els de Catalunya.

Jaume Singla, periodista