12 de març de 2019

Una trentena de ciclistes participen a la “brevet” de Calaf

La plaça Barcelona 92 de Calaf va ser el punt de sortida aquest diumenge 10 de març de la brevet 200 km organitzada pel BikeCalaf. A les 6 del matí, la trentena de ciclistes inscrits van recollir els seus carnets de participació de la ruta i a les 7, després d’esmorzar, es va realitzar la sortida.

El recorregut de la brevet va començar i acabar a Calaf i va transcórrer per municipis com Sant Pere Sallavinera, Fonollosa, Aguilar de Segarra, Castellar, Rajadell, Callús, Súria, Castellfollit de Riubregós, Torà, Palouet, Massoteres, Guissona, Cervera, Talavera, Santa Coloma de Queralt, Sant Martí de Tous, Jorba, La Panadella, Sant Guim de Freixenet i Estaràs, entre altres.

Aquest any és el tercer que l’entitat Bikecalaf organitzava una brevet, nom que prové de la paraula en francès breveté i que vol dir homologat. Aquests recorreguts estan homologats per una entitat que acredita que el ciclista ha fet un quilometratge determinat per carreteres obertes al trànsit, amb un màxim de temps. Les brevets randonneurs poden ser de 200, 300, 400, 600 i 1000 quilòmetres i hi pot participar qualsevol cicloturista amb llicència federativa i l’assegurança corresponent.

La brevet de Calaf dona la possibilitat als ciclistes inscrits a participar a l’esdeveniment més important del ciclisme de llarga distància, la brevet París Brest París que es realitza cada quatre anys i que suposa fer un recorregut d’uns 1200 km en menys de 90 hores. La brevet PBP es farà aquest 2019 i està oberta a tots els ciclistes no professionals sempre que hagin realitzat durant el mateix any una sèrie de brevets de 200, 300, 400 i 600 quilòmetres.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: