8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Tres usuàries del CAP Nord mostren el valor de les aficions per mantenir la salut
T

Publicitat

El CAP Igualada Nord organitza i acull l’exposició “Teixim salut”, un projecte per visibilitzar la importància de les aficions com a actius per mantenir una bona salut física i emocional.

L’exposició, organitzada amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig), es podrà visitar durant tot l’estiu a la planta baixa del CAP Igualada Nord – Consorci Sanitari de l’Anoia. A través de l’experiència de tres dones usuàries del centre de salut igualadí, la Dolores Salamanca, la Josefina Maza i la Teresa Marimon, el projecte fa un recorregut en imatges al voltant de les diferents aficions que realitzen i que els aporten benestar.

En aquestes imatges es poden veure les obres artístiques, i conèixer de més a prop les seves autores, que expliquen per què ho fan i què els aporta en el seu benestar. Els treballs manuals de tot tipus, com pintura sobre roba, gravat, manualitats de paper, la restauració de petits mobles, cosir o fer ganxet, són algunes de les aficions més destacades, però també ballar, escriure poemes o quedar amb les amigues. Totes aquestes aficions es converteixen en actius en salut, que les mantenen actives i els aporten odre, tranquil·litat, alegria, relacions socials, satisfacció o benestar emocional, entre molts d’altres beneficis.

Segons la directora del CAP Igualada Nord, Aurora Garriga, “identificar i reforçar els actius en salut de les persones, és a dir, aquells recursos que els donen salut i benestar, suposa fer un pas endavant en la construcció de la salut comunitària, la salut de tots”. El projecte “Teixim salut”, que tindrà continuïtat amb la voluntat de poder mostrar més experiències d’usuaris, vol ser un “altaveu de totes aquestes activitats que aporten benestar, però també, un reconeixement a les persones usuàries que ho fan amb talent, vocació i generositat”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies