21.7 C
Igualada
Dilluns, agost 8, 2022

Tendències econòmiques post-covid

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Mckinsey ha elaborat un petit informe infogràfic sobre quines podrien ser les 12 principals tendències en el món econòmic per als propers anys. És una visió àmplia i global que ens podria donar algunes pistes a l’hora de triar les nostres estratègies empresarials.

Som-hi:
1. Els llocs de treball canvien. S’accelera l’automatització i el treball remot. El món e-commerce fa que sigui prioritari actualitzar els empleats.

2. Reequilibri corporatiu. El mercat de treball s’enfronta a canvis, des de tecnològics fins a les noves demandes de les empreses.

3. Habilitats laborals a la Xina. La Xina està construint noves habilitats pels seus treballadors. Es calcula que un 30% del personal es veurà afectat per l’automatització.

4. La inclusió importa. Les accions específiques per abordar els desequilibris i les bretxes salarials racials podrien donar grans resultats per als grups marginals.

5. El consum a Àsia puja. Es calcula que el 2030 un 70% de la població d’Àsia entrarà en el mercat de consum i s’obriran nous mercats i oportunitats.

6. Canvien les preferències dels consumidors. Els nous patrons en el consum on-line continuen. Restauració, viatges i educació tornaran a nivell pre-pandèmics.

7. Pivots empresarials i productivitat. Expandir els avantatges en les operacions aconseguides durant la pandèmia pot ampliar els resultats positius en les cadenes logístiques

8. Nous moments per als sectors tradicionals. Els productors tenen noves oportunitats, ja sigui canviant les estructures productives, incorporant noves tecnologies o nous productes.

9. Intercanvi de dades financeres. Un bon sistema obert de compartició de dades financeres podria crear més valor. Es calcula que a l’Índia aquest model podria fer créixer el PIB entre un 4 i un 5%.

10. Prioritzant la salut. La mala salut té un cost molt alt per a Europa. Cal cercar mecanismes per reduir els costos de salut.

11. Tangibilitzar els intangibles. Invertir en propietat intel·lectual i recerca fa augmentar la productivitat.

12. Riquesa dels maons i del morter. Tot i que l’economia cada cop és més digital, el principal motor de l’augment de patrimoni és l’immobiliari.

Aquests són elements que pots incorporar en el teu procés de reflexió estratègica i que espero puguin servir per trobar noves oportunitats.
Ens hi posem?

Compartir
Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir