La crisi econòmica del 2008 va obligar a tancar les portes del restaurant de l’Hotel Amèrica i enmig de la crisi provocada per la Covid-19 s’ha reobert per a iniciar una nova etapa, iniciativa d’Espai Gastronomia, amb Carles Carol al capdavant, la quarta generació de restauradors de la família.
Ahir dimecres obria les portes Amèrica Orígens, amb la presència d’autoritats. Un restaurant amb espais totalment reformats per a donar al client la privacitat que busca, amb concepte de reservats, amb una cuina mediterrània, fresca, i en connexió amb els orígens.
L’establiment es trobava en ple creixement. Es fan obres d’ampliació i el 1957 s’obre ja té la primera planta d’habitacions i així neix l’Hotel Amèrica. Dos anys més tard arriba la segona planta d’habitacions, i després la construcció de la sala de festes, l’ampliació del restaurant i finalment l’any 1973 l’hotel nou.
Als anys 90, amb el desviament del trànsit cap a l’autovia A-2, obliga a l’empresa a reformular-se passant a ser d’un hotel de carrereta a un hotel urbà i reorientant-se cap a les convencions d’empresa i celebracions familiars. La crisi econòmica del 2008 va provocar el tancament dels dos restaurants de l’Amèrica i a reubicar el bar a un espai més reduït.
Amèrica Orígens és una creació d’Espai Gastronomia, empresa nascuda el 2014 i ubicada a Igualada, gestiona també les finques de Ca n’Alzina (Rubió), Castell de Tous (Sant Martí de Tous) i Can Macià (Òdena) per a la realització de celebracions i esdeveniments d’empreses.

