Junts per Igualada fa balanç d’un primer any de govern marcat per la crisi del coronavirus

0
525

Un any després de tornar a entrar a l’Ajuntament d’Igualada, Junts per Igualada ha fet balanç d’aquest període. “L’experiència de l’alcalde Marc Castells combinada amb la il·lusió d’un equip renovat ens han portat a afrontar aquest nou mandat amb determinació per prosseguir la tasca iniciada vuit anys enrere”, diuen des del grup municipal. Un any que, per força, s’ha de dividir en dues parts, abans del coronavirus i després del coronavirus.

Dels primers mesos, l’equip de govern en destaca la designació de d’Igualada com a Capital de la Cultura Catalana 2022, l’estrena de la rehabilitació de la Teneria, la inauguració de la nova pista poliesportiva de Les Comes o l’anunci del Pla Director Urbanístic pel Barri del Rec. D’entre totes les mesures, però, en destaquen l’arribada de l’aigua procedent de la Llosa del Cavall, “una de les notícies més importants dels últims anys i estratègica per al desenvolupament sostenible de la ciutat”.

Ara bé, és evident que aquest primer any de mandat ha estat marcat per l’esclat del brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada, que va obligar a un tancament perimetral de la Conca d’Òdena. “Amb la determinació d’esperar el millor, però preparar-se pel pitjor, els ajuntaments afectats es van coordinar amb els serveis d’emergència i els agents socials per preservar la salut de les persones i atendre els col·lectius més vulnerables. Vam estar confinats, però no resignats”, assenyalen des de Junts per Igualada.

El grup municipal qualifica aquest repte de “dimensions impressionants” i consideren que “la ciutat ha anat superant des de la unitat d’acció, la coordinació, la solidaritat i la transparència en la informació d’una gestió que s’ha anat adaptat a l’evolució de la situació”.

Ara, un cos sembla que l’emergència sanitària està controlada, des de Junts per Igualada remarquen que és moment de “treballar de valent per reactivar l’activitat social, econòmica, cultural, esportiva, educativa i festiva d’Igualada. La ciutat en conjunt ens ha ofert la seva millor impulsar l’adaptació a una nova normalitat que condiciona però no paralitza l’esperit emprenedor”.

Compartir