7.8 C
Igualada
Diumenge, març 7, 2021

Què es perd el món si la teva companyia desapareix?

Cesc Alcaraz
Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

La idea de fer aquesta pregunta és la de fer-nos reflexionar i poder trobar aquell propòsit que fa que la nostra organització té un “punt” diferent a les altres i que fa que tingui un atractiu, tant per a clients com per a empleats, que la fa especial.

Els francesos en diuen raison d’être i els japonesos ikigai, però ambdues definicions fan referència a aquesta idea genuïna que fa que tothom que t’envolta estigui orgullós de participar-hi, en el paper que sigui i que en el fons, sigui un dels grans motors de venda de la companyia.

Aquesta idea, un punt utòpica, però que en algunes empreses està funcionant, es pot assolir seguint la metodologia 5P’s (article de McKinsey: More than a mission statement: How the 5Ps embed purpose to deliver value) i que proposa 5 elements a tenir en compte:

1. Estratègia de portfoli de serveis o productes. Oferir productes o serveis alineats amb el nostre propòsit i descartar els que no. Requereix certa valentia.

2. Persones i Cultura. És el primer filtre per determinar la genuïnitat de l’organització. Hi ha estudis que demostren que les empreses genuïnes tenen un poder de retenció i implicació del personal quatre cops superior a la resta.

3. Processos i sistemes. Tant de forma interna com externa, fa referència a com les operacions i mecanismes de gestió obeeixen al propòsit.

4. Mesura del Performance. El propòsit ha de ser, rigorosament, mesurat i s’acostuma fent fixant els KPIs (indicadors) que millor ho poden mesurar, seguint i incentivant l’organització a assolir els objectius marcats.

5. Posició i Engagement. El propòsit hauria d’estar incrustat en la forma en què la vostra organització transmet informació i interacciona amb el públic.

Comencem a cercar el nostre ikigai empresarial?

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir