5.6 C
Igualada
Divendres, desembre 3, 2021

Què es perd el món si la teva companyia desapareix?

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

La idea de fer aquesta pregunta és la de fer-nos reflexionar i poder trobar aquell propòsit que fa que la nostra organització té un “punt” diferent a les altres i que fa que tingui un atractiu, tant per a clients com per a empleats, que la fa especial.

Els francesos en diuen raison d’être i els japonesos ikigai, però ambdues definicions fan referència a aquesta idea genuïna que fa que tothom que t’envolta estigui orgullós de participar-hi, en el paper que sigui i que en el fons, sigui un dels grans motors de venda de la companyia.

Aquesta idea, un punt utòpica, però que en algunes empreses està funcionant, es pot assolir seguint la metodologia 5P’s (article de McKinsey: More than a mission statement: How the 5Ps embed purpose to deliver value) i que proposa 5 elements a tenir en compte:

1. Estratègia de portfoli de serveis o productes. Oferir productes o serveis alineats amb el nostre propòsit i descartar els que no. Requereix certa valentia.

2. Persones i Cultura. És el primer filtre per determinar la genuïnitat de l’organització. Hi ha estudis que demostren que les empreses genuïnes tenen un poder de retenció i implicació del personal quatre cops superior a la resta.

3. Processos i sistemes. Tant de forma interna com externa, fa referència a com les operacions i mecanismes de gestió obeeixen al propòsit.

4. Mesura del Performance. El propòsit ha de ser, rigorosament, mesurat i s’acostuma fent fixant els KPIs (indicadors) que millor ho poden mesurar, seguint i incentivant l’organització a assolir els objectius marcats.

5. Posició i Engagement. El propòsit hauria d’estar incrustat en la forma en què la vostra organització transmet informació i interacciona amb el públic.

Comencem a cercar el nostre ikigai empresarial?

Compartir
Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Més notícies

Últimes notícies

No tinc temps per pensar en l’estratègia!

Potser pensareu que aquesta frase l’escolto molt de tant en tant, però no és cert. Malauradament, els que tenim sensibilitat per l’estratègia empresarial i...

El Project Manager: Quan, com i per què

De forma conscient o no, les persones organitzem part de la nostra vida per projectes. Utilitzant una definició general, diríem que un projecte és...

Igualada Comerç rep el Premi Nacional de Comerç a la Generalitat

Aquest dilluns l’associació de comerciants Igualada Comerç va recollir de mans del president Pere Aragonès i del conseller Roger Torrent, el Premi Nacional de...

El ple municipal aprova les bases de les subvencions per pagar l’IBI

Dimarts es va dur a terme el ple municipal ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament d’Igualada. En la part resolutiva es van aprovar...

Igualada prepara una Festa de Reis amb la “màxima normalitat possible”

Igualada tornarà a tenir aquest any la cavalcada de Reis després que l'any passat s'anul·lés per les restriccions de la covid. L'alcalde, Marc Castells,...
Compartir