Protecció Civil demana màxima precaució pel fort vent previst per aquest dijous i divendres

41

alerta_vent.jpg

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un avís d’alerta arran de l’activació del Pla PROCICAT en previsió de l’episodi de ventades que es preveu per aquest dijous i divendres, i que afectarà de manera molt important les comarques centrals del país.
En el cas de l’Anoia, Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya avisen de probables episodis de fort vent, fins i tot per sobre dels 90 km/h, especialment a partir de la tarda d’avui, amb especial virulència la nit i matinada de dijous a divendres. De cara al vespre de dijous, el nivell d’alerta és de 4 en una escala de 6 i, ja a la matinada, aquesta alerta s’eleva a 5 sobre 6. Durant la jornada de divendres els episodis de vent encara es podrien mantenir força actius.
Protecció Civil de l’Ajuntament d’Igualada està amatent a l’evolució de la situació per si es considera adient activar els estats d’alerta o emergència a nivell local. En les properes hores es decidirà si cal suspendre les activitats escolars i esportives i, si fos necessari, es recomanaria també anul·lar totes aquelles activitats ciutadanes que comportin desplaçaments i concentracions de persones.
En tot cas, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions, evitant la conducció i les activitats a l’aire lliure. També es recomana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, abaixar persianes i retirar testos i objectes de finestres i balcons. A l’exterior, cal tenir cura amb el mobiliari urbà, grues, bastides, vehicles, contenidors, enllumenat, arbrat i tot allò que pugui caure. S’aconsella, evidentment, no pujar a llocs alts i evitar parcs i zones arbrades.
El conjunt de consells es poden consultar al web www.igualada.cat. S’informarà la ciutadania de l’evolució de l’alerta a través de l’emissora municipal Ràdio Igualada (103.2 FM), dels mitjans de comunicació locals i dels perfils oficials de l’Ajuntament a les xarxes socials.