20 de març de 2019

Poble Actiu presentarà els seus candidats aquest proper dissabte

Poble Actiu, la candidatura municipal impulsada per la CUP Igualada, donarà el tret de sortida a la seva precampanya electoral de cara a les municipals aquest dissabte a les 7 de la tarda, amb un acte que tindrà per lema “Arrenquem”. En aquest acte es coneixeran les 21 persones que conformaran la llista amb que es presentaran a les eleccions municipals del 26 de maig.

La formació municipalista assegura que la llista “reflecteix la diversitat de la ciutat posant l’accent en persones que són actives en els seus barris, compromeses amb associacions, clubs i activismes que fan possible que Igualada compti amb un teixit social tan viu com el que té”. Aprofundint amb la voluntat d’anar més enllà de l’espai que fins ara ha estat la CUP Igualada, des de Poble Actiu es celebra que “la llista per a les eleccions del proper maig mantindrà l’essència i el compromís social del 2015 però ampliant a moltes noves persones provinents de sectors als que potser aleshores no vam acabar d’arribar”, i valoren el fet com “una prova que la feina feta els darrers 4 anys ha donat els seus fruits: s’han assentat unes bases més sòlides, tenim un projecte ambiciós pels propers 4 anys, i creiem que és garantia d’ampliar els suports rebuts el 2015”.

Limitació de sous per als càrrecs electes

A la darrera assemblea, a més d’aprovar la llista que es presentarà dissabte, la candidatura va validar també el Codi Ètic que regeix l’activitat política dels membres de la candidatura, càrrecs electes inclosos. Es tracta d’un document que recull “el compromís de totes les persones que participem de Poble Actiu de fer política des d’unes profundes conviccions ètiques, al servei de la ciutadania, i no com a ambició o lucre personal” afirmen. En aquest sentit prenen forma les limitacions de sou per a electes i càrrecs de lliure elecció (que no poden ser superiors a 2,5 vegades el SMI), la limitació de dos mandats per als regidors, o la negativa a finançar-se a través d’entitats bancàries o d’acceptar regals o cap altre tracte de privilegi en raó del seu càrrec.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: