14.4 C
Igualada
Dissabte, març 6, 2021

El bon temps permet una bona edició del Mercat Figueter

Aquest segon diumenge de Quaresma, amb un matí primaveral i una temperatura boníssima, es va celebrar una nova edició del Mercat Figueter de Capellades.

Els carrers es van omplir de parades i de visitants que van poder passejar i gaudir de totes les propostes. D’una banda, la mostra comercial va possibilitar que moltes botigues de la vila poguessin exposar i vendre els seus productes, tant davant dels propis comerços com als estands de la plaça Catalunya. Aquesta edició, l’estand de Capellades Comerç es va dedicar solidàriament a les candeles, unes polseres que s’han venut durant unes quantes setmanes als establiments capelladins amb l’objectiu de recollir diners per a la investigació del càncer infantil. El tancament de la campanya es va fer diumenge al vespre, al mateix estand, on es va informar que finalment s’ha recollit 9.131 euros.

D’altra banda, el Mercat Figueter és espectacle. Hi participen les entitats de la vila amb actuacions al llarg de la jornada de la Coral Xeremell, el Coro Romero, els grups In Crescendo i Happy Band de l’Escola de Música, Gegants, Dimonis de Capellades i el Grup Teatral, que va presentar els seus esquetxos “Figues d’un altre paner”, amb una proposta amb el públic damunt l’escenari. A més a més també hi va haver animació itinerant al llarg de la jornada: Catalan Bagpipe Band –música i espectacle en clau escocesa- i “Les Photografiers”, de la companyia La Tal, passejant amb cotxe d’època pel circuït firal. Molt bona acollida, amb una plaça Catalunya plena de públic, va tenir l’espectacle de tancament amb la companyia Fun Dan Mondays i la percussió i dansa de l’espectacle “Tärab”.

Els més petits també van poder escollir diverses opcions. Al matí la plaça de la Bassa es va convertir en un circuït on passejar amb ponis de la Hípica Serra Burgès. Per la tarda al mateix lloc hi hagué el participatiu espectacle “Batibull de Mercat Figueter”, de la Companyia de Parranda. A més a més la plaça Sant Miquel es va omplir de jocs de fusta i un inflable per als més petits.

Els amants del menjar més artesà van poder tastar els vermuts i gintònics dels estands de la plaça Catalunya i la mostra “L’Anoia, del Camp a la Taula”, on es va oferir productes de proximitat.

Aquest any, com a novetat, es va reforçar la fira amb activitats prèvies. A més del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, que es fa el dia abans des de fa tres edicions, enguany es va oferir el concert “La Tendresse”, amb l’Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band, que va pràcticament omplir la platea de La Lliga.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, remarcava com “aquestes prèvies han estat molt ben rebudes. Al Concurs de Pintura Ràpida hem tingut més pintors i han estat més visibles i la Bassa va tenir molta gent que es va interessar per les seves obres i el procés de creació artística. El concert de dissabte també va funcionar molt bé i s’emmarca en la línia que seguim fa un temps de programar espectacles d’una qualitat i atractiu indiscutibles que no només ens permetin als capelladins gaudir d’una oferta cultural inaccessible fins ara sinó que facin també de pol d’atracció per a què ens vingui públic de tot arreu. La prova és la quantitat d’entrades anticipades venudes a través d’internet o el que van arribar a treballar bars i restaurants aquella nit i el conjunt del cap de setmana. Pel que fa al diumenge, és evident que la nostra Fira té molta anomenada, molta gent l’espera i no hi podem fer grans canvis perquè no podem deixar d’oferir el que esperen tornar a trobar, però sí que introduïm novetats cada any perquè tampoc marxi ningú amb la impressió que «només» han trobat el mateix de sempre. Enguany hem comptat amb la col·laboració de Jardiflor Torres i la seva ambientació floral de carrers i places ha estat tot un èxit”.

L’altra novetat d’aquesta fira va ser la primera edició del Ral·li Fotogràfic que va organitzar l’Agrupació Fotogràfica Capellades, amb 57 participants. Càmera en mà, van omplir els carrers cercant i escollint els molts escenaris de Fira. Els resultats del concurs es sabran el dia 30, quan es reuneixi el Jurat.

Finalment cal destacar especialment l’ornamentació floral. Es va decorar amb flors i vehicles antics, sobre rodes, diferents espais: el Safareig, dues cantonades del carrer Major i el Racó de Sant Jordi. Les flors i els vehicles van donar un gran ambient de bellesa i primavera, reforçat encara més pels aparadors dels associats de Capellades Comerç que també es van sumar a la iniciativa.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir