17.4 C
Igualada
Dissabte, maig 28, 2022

La neu pot ser protagonista avui i dimecres a tota la comarca de l’Anoia

L’Anoia estarà dos dies en alerta per les nevades que poden caure a tot el país aquest dimarts i dimecres. Segons l’Observatori de Pujalt, el dimarts les temperatures seran molt fredes i si hi ha precipitació és molt probable que ho faci en forma de neu. Quan l’alerta serà més gran serà a partir de la matinada de dimarts a dimecres, quan està previst que hi hagi precipitacions.

Igualada i Vilanova del Camí activen el Pla de Protecció Civil

L’Ajuntament d’Igualada i el de Vilanova del Camí han activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase pre-alerta per possibles nevades durant el dia d’avui. I és que hem començat la setmana pendents de la climatologia. Estem davant seixanta hores interessants meteorològicament parlant, segons assenyalen des de l’Observatori de Pujalt.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que una massa d’aire fred continental afecta bona part d’Europa i sembla que aquest dimarts, a la tarda-vespre, podria deixar la cota de neu als 0 metres al centre de Catalunya i als 100 o 200 metres al sud del país.

I la matinada de dimarts a dimecres, concretament a la Catalunya Central la cota de neu també es situa entre els 200 i 300 metres. En principi, doncs, sembla que hi ha moltes possibilitats de veure neu en els propers dies.

Activats tots els dispositius de neu a la de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona

La maquinària en servei permet expulsar la neu de la calçada mitjançant una pala o fula d’acer fins a gruixos inferiors a 100 cm. Aquesta maquinària permet, mitjançant un dipòsit de càrrega de sal de 5-6 m³ de capacitat incorporat al camió, escampar sal de forma regulable.

Les sitges i dipòsits de sal per a la xarxa viària es troben situats als centres de conservació de Bagà, Berga, Sant Agustí de Lluçanès, Prats de Lluçanès, Calldetenes, Salelles, Caldes de Montbui Castellbisbal, Vilafranca i Martorell, amb una capacitat mitjana entre 200 i 60 tones de sal en cadascun d’aquest dipòsits.

Mesures preventives

Com mesures preventives, durant el dia d’avui s’està estenent sal sobre el paviment de les carreteres de la xarxa, per dificultar que la neu agafi. En el cas de zones permanentment ombrívoles, l’estesa de sal s’efectua de forma continua. Un cop produïdes les nevades a les carreteres, es retirarà la neu acumulada sobre el paviment mitjançant màquines llevaneus distribuint-se a continuació sal per provocar un efecte fundent i evitar la formació de plaques de gel.

La xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona té una extensió de 1.585 km, amb un total de 287 carreteres que passen per 199 municipis de la demarcació.

Es pot consultat l’estat de les carreteres a a través del web d’incidències del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat/).

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir