Mor l’exregidor igualadí i cofundador de DABSA, Pere Basols

3870

Pere Basols Borrás, de 77 anys, ha estat tota la vida vinculat al món de l’automòbil. Ja de molt jove va córrer Ral·lies amb vehicles que preparaven a les instal·lacions familiars. Per la seva vinculació amb aquest món, va aconseguir la representació de la marca Ford, que ell ja havia visitat els Estats Units i va ser un dels cofundadors de DABSA. També va ser l’impulsor de la marca BRAID de rodes d’aliatges d’alumini. Va estar vinculat en serveis financers, assegurances i activitats immobiliàries.

Sempre li va agradar rodejar-se de bons professionals amb qui li agradava fer companyia. Així en la majoria de les seves activitats professionals sempre va saber trobar associats amb qui compartir responsabilitats i potenciar els projectes.

Va estar regidor de l’Ajuntament d’Igualada, sent juntament amb Paco Mateu i Pere Prat un dels artífexs de que a Igualada es fessin les primeres eleccions des de la guerra civil, encara que fos en un àmbit limitat com va ser el terç familiar.

Un greu accident d’automòbil el va deixar en una cadira de rodes, fet que no li va impedir seguir les seves activitats i com deia, amb bon humor, sempre al damunt de rodes.
Va ser un home discret d’una gran intel·ligència que li feia abordar els problemes amb tranquil·litat i fermesa, sovint sabent trobar solucions en l’espera del moment adequat i sabent mantenir un ampli entramat relacional on podia abocar les seves idees i experiència.