Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19
M

2 de juliol de 2022

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de les persones contra la malaltia del coronavirus, coincidint amb l’explosió de la variant òmicron.

La tercera dosi de la vacuna de la covid ja s’administra a tota la població major d’edat. Salut ha obert la possibilitat de demanar cita prèvia per a la tercera dosi a les persones d’entre 18 i 29 anys, des del 19 de gener. Inicialment, aquesta franja només podia rebre la dosi de reforç si havien passat vuit mesos de la segona punxada, però des de gener ja ho poden fer només cinc mesos després de la segona dosi, igual que la resta de franges d’edat. Així, doncs, tota la població major de 18 anys ja pot entrar al web de CatSalut i demanar hora per anar a punxar-se la dosi de reforç.

A l’Anoia, però, la tercera dosi costa de convèncer a algunes franges d’edat. Tant és així que, davant l’alerta de les autoritats per una setena onada -malgrat no detectar-se casos greus- i l’elevada incidència de casos, sobta que només el 48% dels majors de 16 anys s’han posat la dosi de reforç, i la xifra baixa fins al 45,5% si hi afegim els majors de 12 anys d’edat.

En l’anàlisi de les dades oficials d’aquest mes de juny, trobem que només el 12% dels joves entre 20 i 29 anys d’edat s’ha posat la 3a dosi, xifra que també és curta entre els joves de 30 a 34 anys (17%) i de 35 a 39 anys (22%). Sí que són altes les cobertures de pauta completa (dues dosi o bé una de Janssen), que passen del 85%. Pel que fa a tota la població (inclosos els menors de cinc anys), el 77% compta la pauta completa, i només el 40% la tercera dosi.

Els casos confirmats de Covid per Pcr o Tar a l’Anoia han pujat de 172 la primera

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?