15.1 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

Liverpool, més enllà dels passos dels Beatles

Carmel·la Planell Lluís
Carmel·la Planell Lluís
Historiadora, periodista i fotògrafa

Més enllà d’un reconeixement d’aquells ídols de la cultura pop, The Beatles, que van fer tan universal Liverpool, hi ha moltes coses per a fer i veure a Liverpool…

De primer, qualsevol visita a Liverpool hauria de contemplar la possibilitat, tot i que sigui un plantejament molt turístic, de pujar a dalt d’aquells busos turístics i endur-te una primera impressió de la ciutat i d’aquells destins de més interès. Així,  és del tot recomanable de descobrir la zona portuària i fer una estada a l’entorn del famós Albert Dock, un passeig marítim inimaginable -avui zona de moda i d’esbarjo- que ha sabut preservar perfectament el passat industrial de la ciutat; sense oblidar, és clar, la taca negra d’haver estat aquesta zona el principal port comercial d’esclaus des de l’Àfrica a Amèrica; un capítol molt ben il·lustrada al Museu  Internacional de l’Esclavitud (International Slavery  Museum). I com no, en aquest context dels barris industrials, val la pena moure’t pel The  Baltic  Triangle,  amb unes esplèndida joies de l’arquitectura industrial reconvertides en espais d’una inesperada i sobtada creativitat.

Una visita, posteriorment, inexcusable és pujar a l’Everton  Brow  Park, un estratègica parada des de la qual et pots fer teu el millor comiat dels capvespres de la ciutat. Una altra alternativa d’una vista panoràmica és la terrassa de  la  Radio  City  Tower . Ara bé, si coincideixes amb una  d’aquelles visites d’un dia d’un cel net i clar, no et deixis perdre un passeig de creuer fluvial; en un amable recorregut que et regalarà un paisatge urbà d’unes meravelloses siluetes arquitectòniques reflectides sobre les aigües del riu Mersey.

I, per descomptat, en cap cas no pots passar per alt encara que no formis part del club de la beatlemania de pautar-te un recorregut temàtic per aquells carrers i racons que van bressolar aquells quatre nens i joves precursors de la mítica banda  británica.  En aquest sentit, un recorregut per les principals localitzacions de la història dels Beatles és tot una invitació a descobrir:

Un museu expressament dedicat a tots els membres de la banda, el de  “The  Beatles  Story”.

Després, encara que no és el mateix que devia ser a la dècada dels 60′, no et perdis introduir-te en el món soterrat de la The  Cavern Club; que, gràcies a la seva atmosfera nostàlgica, et permet connectar-te amb aquells espais i ambients en què el quartet de Liverpool hi va actuar desenes i desenes de vegades.

De retorn al carrer, a l’entorn de Matthew Street, t’espera una ruta de pubs realment imperdibles de veure i que tots ells conviden a viure una fantàstica màgia musical.

I sobretot, un passeig pel barri de la seva infantesa i joventut que va ser la font d’inspiració de moltes de les seves cançons: la magnífica entre elles, “Penny  Lane”, i  com no el parc enjardinat  de Strawberry  Fields.

En un altre sentit, i en referència a les peces arquitectòniques claus d’aquesta ciutat, val la pena seguir descobrint la imponent i majestuosa Catedral Anglicana, un temple que es comparteix en importància amb l’església de St. Lukes, aquell recinte sacre que va ser bombardejat durant la Segona Guerra Mundial.

Finalment, si et submergeixes realment en el context de la quota d’identitat del seu veïnatge, observaràs que pas a pas se’t van imposant els magnífics edificis que configuren un arquitectura civil i popular molt genuïna d’aquestes contrades, i que testimonien un ric costumisme diari.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Llibertat provisional per al detingut per una presumpta agressió sexual a Igualada

El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha decretat llibertat provisional per a l'home de 38 anys acusat d'haver drogat i violat una dona a...

Enquesta: creus que hi haurà grans canvis al teu municipis després de les eleccions?

Després de dues setmana de campanya electoral, el passat diumenge es van celebrar les eleccions municipals que van servir, en alguns casos escollir un...

El Mercat de la Masuca acull una exposició de fotografies del Gremi de Traginers

Fins al 21 de juny, el Mercat de la Masuca exhibirà una selecció especial de fotografies històriques de la història del Gremi de Traginers...

Últimes notícies