Les pluges d’aquest diumenge deixen rècords a l’Anoia però no causen grans incidències

15 d'octubre de 2018

Les restes de l’huracà Leslie, que ha arribat a Catalunya ja com a tempesta, han provocat diverses incidències al territori. Ahir diumenge, a la tarda especialment, i aquesta matinada, han caigut grans quantitats de pluja, també a l’Anoia. Tot i això, a la comarca no hi ha hagut cap incidència destacada i, de fet, el número de trucades al 112 alertant d’incidències no es troba entre els més alts de Catalunya.

Segons dades recollides per l’Observatori Pujalt, s’han recollit 115 mm en aquesta estació que representen el segon dia amb més precipitació dels 15 anys de dades que es tenen des de l’Observatori. Aquesta quantitat només va ser superada el novembre de l’any 2015 quan se’n van recollir 146 mm en un dia. Aquell dia el riu Sió es va desbordar al seu pas per Agramunt i va provocar la mort per ofegament de quatre avis. Aquest mateix riu s’ha tornat a desbordar a l’altura d’Olugues, a La Segarra, a causa de l’episodi de pluges d’aquests dies.

Foto: Oriol Panadès

Des de l’Observatori Pujalt també destaquen que tot i que va haver-hi dos moments amb intensitats de 22mm/30 minuts, la resta del dia la pluja va caure molt bé. Aquestes son les dades recollides des de l’Observatori de diversos punts de la comarca:

– 115mm a Pujalt.
– 112mm a la Panadella.
– 107mm a Igualada (Ajuntament).
– 107mm a Òdena.
– 104mm a la Llacuna.
– 91mm a Els Hostaletes de Pierola.
– 88mm a Montbui.
– 86mm a les Pinedes de l’Armengol.
– 81mm a Calaf.

La predicció per les pròximes hores i dies parla de nuvolades que poden deixar de forma molt puntual alguna gotellada al llarg d’aquest dilluns. Demà i dimecres, nuvolades de tarda i dijous podrien tornar les precipitacions. Tot i això, els mapes poden canviar i cal estar sempre alerta.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari