La conferència institucional de la Diada a Igualada anirà a càrrec de Laura Borràs

7 de setembre de 2022

L’Ajuntament d’Igualada celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un programa d’actes que arrencarà divendres 9 de setembre a les 19.30 h al Teatre Municipal l’Ateneu amb l’Acte Institucional, la conferència ‘Onze de setembre: les llibertats perdudes que ens cal tornar a guanyar’, a càrrec de Laura Borràs i Castanyer, que a finals de juliol va ser suspesa com a presidenta del Parlament.

Borràs, que és filòloga i política, també va ser consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya entre 2018 i 2019, i diputada al Congrés dels Diputats entre 2019 i 2021.

Per tancar la conferència, el Cor Exaudio, format per dones la majoria de les quals s’han format a l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada, serà l’encarregat d’interpretar Els Segadors dins de l’Acte Institucional.

En acabar l’acte, a les 20.30h, hi haurà la desfilada dels Miquelets, que sortirà des de davant del Teatre Municipal l’Ateneu, passarà pel corraló del General Vives, la Rambla General Vives, el carrer Custiol, la plaça Pius XII, el carrer Sta. Maria i acabarà a la plaça  de l’Ajuntament.

A les 21 h, a la plaça de l’Ajuntament, Laura Borràs serà l’encarregada de la Hissada de la Senyera. Tot seguit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, farà la lectura del discurs institucional, amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya a càrrec del Cor Exaudio, que també interpretaran cançons populars catalanes.

Com a cloenda dels actes de Diada Nacional de Catalunya, dissabte 10 de setembre a les 18.30 h l’Agrupació Sardanista d’Igualada organitza una ballada de sardanes a la plaça de Cal Font amb la cobla Marinada de Badalona.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari