Les JERC Igualada celebren que s’iniciïn els tràmits per retirar la concessió a Monbus

84

Les JERC Igualada celebren que “per fi” tant l’alcalde Marc Castells i el Departament de Territori hagin decidit “treballar per expulsar la Hispano Igualadina-Monbus” tal i com reclamaven les joventuts des de fa molts anys i destaquen que “gràcies a la pressió de centenars de ciutadans que s’han queixat durant anys” i la pressió “política” de les JERC tant el Departament com l’alcalde d’Igualada s’han vist “forçats” a “canviar de bàndol” i “posar-se al costat dels usuaris que patien incidències gravíssimes”.

Les joventuts d’ERC lamenten, però, que “s’hagin hagut de cremar 6 busos amb gent a dins que han hagut de fugir de les flames, que hi hagin hagut milers de queixes per retards, centenars de busos que han patit avaries tècniques cada setmana, que els propis treballadors de Monbus haguessin hagut de denunciar que els busos estan en mal estat i que es posava en perill la seguretat dels viatgers i moltíssims problemes més” per aconseguir que Marc Castells fes “alguna cosa” per atendre un problema de “seguretat pública”.

Alhora, les JERC denuncien “els molts obstacles” que ha posat Marc Castells per solucionar aquest problema i creuen que és “de justícia” assenyalar-les i denunciar que s’ha enganyat constantment a la gent. Les joventuts recorden que “Marc Castells admet públicament que va demanar a Monbus que patrocinés a un equip esportiu de la ciutat aportant 40.000€ i que quan Monbus pagava ell callava i no només no criticava a l’empresa sinó que la lloava dient que ja anava bé”. Els republicans recorden també que “el Departament de Territori va anunciar el 21 d’octubre de 2016 que “rescindir la concessió portaria conseqüències com que no es podria tornar a ningú el servei i que els igualadins ens quedaríem sense bus fins al 2028”, i ara en canvi justament el que s’està dient es que es vol treure la concessió, “en algun moment ens han mentit”. Les JERC també recorden que “de les 3 mocions que es van presentar a l’ajuntament contra Monbus i a favor dels usuaris, CiU no va votar a favor de cap” i que precisament “CiU volia permetre que a l’estació Monbus instal·lés un rentador de busos i una gasolinera per ells”. També recorden que “malgrat que tots els grups municipals demanessin una còpia del contracte amb Monbus, Marc Castells va bloquejar sistemàticament l’accés al contracte i això evitava que els usuaris puguessin fer un seguiment acurat dels incompliments”.

Finalment les JERC lamenten profundament els anys de “passotisme” i de “complicitat” que ha tingut l’administració amb l’empresa i demanen a l’alcalde que “mai més” es torni a posar al costat d’una empresa “corrupta, insegura i temerària” en lloc d’estar al costat dels ciutadans.