18.8 C
Igualada
Dijous, 28 setembre 2023

Un article de

Igualada suma 45 nous contenidors de roba de Càritas
I

Igualada compta des d’aquest mes amb 45 nous contenidors de roba vinculats al projecte de Càritas gestionats per la Fundació Formació i Treball. Així s’ha acordat en el conveni de col·laboració signat entre Formació i Treball i l’Ajuntament. Als contenidors vermells es pot deixar tot tipus de peces de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de la llar.

A més, els contenidors que s’han instal·lat a Igualada incorporen la tecnologia de sensors volumètrics, la qual permet dissenyar rutes més òptimes pels vehicle alhora de buidar els
contenidors plens -tot minimitzant l’emissió de contaminants-.

El projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de recuperació tèxtil, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària, verda i circular, que permet generar ocupació sostenible en el temps per a les persones en situació d’exclusió social o en risc de vulnerabilitat.

Després de la recollida dels contenidors la roba passa a la planta de Sant Esteve Sesrovires gestionada per la pròpia entitat, per iniciar un procés de selecció i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces. Aproximadament el 55% del material recollit es prepara per a la seva reutilització, a través de la xarxa d’establiments propis Botiga Amiga amb Moda re-, o bé a través dels programes d’entrega social –mitjançant els quals es dona assistència a gairebé 3.000 famílies l’any-.

Aquest projecte segueix un model d’economia circular que genera un quàdruple impacte:

● Social: ajudant a resoldre una necessitat social gràcies al lliurament de roba a famílies
vulnerables.
● Mediambiental: reduint la generació de residus, ja que es converteixen en un recurs.
● Econòmic: creant o bé consolidant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.
● Comunitari: afavorint propostes en el territori, com és l’impuls de botigues de segona mà.

El 40% de material tèxtil que no es pot utilitzar en el seu estat es destina per l’aprofitament de fibres en filatura de nous tèxtils o a la producció de productes per a la indústria de l’automòbil, aïllament, entre d’altres. El 5% restant són articles diversos denominats impropis, plàstic i paper, i tèxtil no reciclable -una part d’aquest volum es classifica i es reaprofita, mentre que un altra resulta en residu no aprofitable-.
En aquest enllaç es pot consultar la localització dels contenidor de roba:

Roba sostenible a Igualada: Botiga Amiga amb Moda re-
L’Establiment “Botiga Amiga amb Moda re-“ es troba al carrer Sor Rita Mercader, 16 d’Igualada i s’hi poden trobar peces de roba de segona mà de tot tipus, que prèviament han estat recollides dels contenidors distribuïts per tot Catalunya. Botiga Amiga amb Moda re-, ofereix una imatge moderna i actual que trenca amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà; alhora que s’allunya de l’assistencialisme atorgant dignitat i confidencialitat al lliurament de la roba per a famílies vulnerables. A més, cal destacar que l’impuls d’aquesta botiga ha permès donar feina a dues persones en situació de vulnerabilitat i una persona encarregada.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca