19 de desembre de 2018

Igualada Som-hi es presenta amb vocació de “guanyar i governar”

Aquest dimarts a la tarda es va fer la primera roda de premsa d’Igualada Som-hi, la plataforma que formen el PSC, els Comuns i Igualada Oberta i que estarà encapçalada pel periodista Jordi Cuadras. Representants de les tres potes del projecte van posar en valor “la suma i l’acord com a primer pas per construir un projecte per transformar Igualada que tingui una mirada àmplia, positiva i oberta i una vocació de guanyar i governar”.

L’actual regidora pel PSC Irene Gil va explicar que “obrim una nova etapa carregats d’il·lusió i formant part d’un nou projecte polític al servei de la ciutat”. Gil remarcava que “ens sentim còmodes en aquest espai perquè compartim una manera d’entendre la política tot posant al capdavant la ciutat. Igualada Som-hi té una vocació d’obertura i acord que el PSC sempre ha tingut, ja fos amb el primer tripartit del 1992 o amb els governs de l’Entesa”. Irene Gil va explicar que “creiem en la política municipal com a espai de transformació d’allò que tenim més a prop i sabem que l’esquerra progressista pot transformar la ciutat quan és capaç de trobar espais amplis de suma i amb vocació de govern”.

En representació del Comú d’Igualada va intervenir un dels membres de l’assemblea, Francesc Badia, que va explicar que “hem pres la decisió de formar part d’Igualada Som-hi a partir d’un procés participatiu en el sí de la formació. Recordem que el Comú va néixer fa pocs mesos i beu de la feina feta per Decidim Igualada durant tot aquest mandat. Estem convençuts que per poder aplicar polítiques d’esquerres a Igualada, calia bastir un projecte ampli i de suma i això és el que fem amb Igualada Som-hi”.

Per la seva banda, Marta Comas, una de les membres del grup ciutadà Igualada Oberta comentava que “som igualadins i igualadines diversos que volem treballar, amb esperit crític i constructiu en idees i propostes per la ciutat. Som una de les tres potes del projecte i estem molt il·lusionats en que hi hagi aquest espai eminentment ciutadà”. Comas ressaltava que “Igualada Som-hi és un projecte obert a incorporar totes les persones i col·lectius que vulguin treballar en un projecte engrescador i nou per la ciutat”.

El candidat d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va tancar la roda de premsa posant en valor que “és un projecte nou que neix des de la suma per seguir sumant per Igualada i és un punt de trobada de formacions polítiques diverses i igualadins i igualadines diversos amb un objectiu comú: transformar Igualada”. Cuadras també va qualificar que Igualada Som-hi és l’alternativa a l’actual govern: “Davant un govern amb majoria absoluta, presentem un projecte col·lectiu, plural, divers i que té la recerca de l’acord com a principi polític des del minut zero i que vol construir en positiu”.

El candidat d’Igualada Som-hi també va dir que “davant un govern que fa una política d’aparador i que té com a gasolina el titular, el tuit i la foto, proposem un espai que farà política de projecte i que té com a gasolina, les idees, el rigor i els fets”. També va valorar que “durant 8 anys, el govern de Marc Castells, fora de l’aposta universitària que cal reconèixer, no ha estat capaç d’oferir un projecte agosarat per Igualada i s’ha dedicat a les petites coses, sense les inversions industrials promeses però molts supermercats, sense polítiques d’habitatge social, sense una solució pel barri del Rec i l’urbanisme en general, sense haver reclamat millores en les comunicacions com el carril bus de la B-23 o el tren gran, sense solucionar la falta de metges especialistes a l’Hospital, sense una política cultural amb relat de ciutat, sense una aposta per l’escola pública i sense una mirada de Conca tot havent buidat de pressupost i contingut la Mancomunitat de la Conca d’Òdena”.

En els propers dies Igualada Som-hi formarà els diferents equips i espais corresponents per bastir la proposta electoral.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: